Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.11. Linssi-sienikeitto ja rieskat

Julkaistu 29.11.2007 00:00

Linssi-sienikeitto

  • 2 punasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl tulista chilitahnaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl kuivattuja metsäsieniä
  • 3 dl punaisia linssejä
  • tarjolle turkkilaista maustamatonta jogurttia

Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyre, chilitahna ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Murskaa sieniä huhmareessa ja lisää sienimurska kiehuvaan keittoon. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä. Nosta keittoa kulhoon ja nokare jogurttia keskelle lautasta. Tarjoile kuumana rieskojen kanssa.

Rieskat

  • 3 dl neljän viljan hiutaleita
  • 1 dl leseoseosta
  • 0,5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl soodaa
  • 4 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl voisulaa
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Leivo takinasta riskoja uuninpellille. Pistele reikiä rieskoihin haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana tuorejuuston ja keiton kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

    Lisää aiheesta:

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen19:19
      Viiden jälkeen

      Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

    • Eilen18:55
      Linnan juhlat

      Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

    • Eilen16:45
      Ruokaniksit

      Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

    • Eilen13:27
      Takaisinvedot

      Poista tämä akkulaturi käytöstä

    • Eilen11:14
      Ruoka

      Nyt iski fetakriisi