29.11. Linssi-sienikeitto ja rieskat

Linssi-sienikeitto

  • 2 punasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl tulista chilitahnaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl kuivattuja metsäsieniä
  • 3 dl punaisia linssejä
  • tarjolle turkkilaista maustamatonta jogurttia

Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyre, chilitahna ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Murskaa sieniä huhmareessa ja lisää sienimurska kiehuvaan keittoon. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä. Nosta keittoa kulhoon ja nokare jogurttia keskelle lautasta. Tarjoile kuumana rieskojen kanssa.

Rieskat

  • 3 dl neljän viljan hiutaleita
  • 1 dl leseoseosta
  • 0,5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl soodaa
  • 4 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Leivo takinasta riskoja uuninpellille. Pistele reikiä rieskoihin haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana tuorejuuston ja keiton kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat