Linssi-sienikeitto
- 2 punasipulia
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 rkl tulista chilitahnaa
- ripaus paprikajauhetta
- mustapippurirouhetta
- suolaa
- 1 l kanalientä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 dl kuivattuja metsäsieniä
- 3 dl punaisia linssejä
- tarjolle turkkilaista maustamatonta jogurttia
Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyre, chilitahna ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Murskaa sieniä huhmareessa ja lisää sienimurska kiehuvaan keittoon. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä. Nosta keittoa kulhoon ja nokare jogurttia keskelle lautasta. Tarjoile kuumana rieskojen kanssa.
Rieskat
- 3 dl neljän viljan hiutaleita
- 1 dl leseoseosta
- 0,5 dl sämpyläjauhoja