Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

29.11. Linssi-sienikeitto ja rieskat

Julkaistu 29.11.2007 00:00

Linssi-sienikeitto

  • 2 punasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl tulista chilitahnaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl kuivattuja metsäsieniä
  • 3 dl punaisia linssejä
  • tarjolle turkkilaista maustamatonta jogurttia

Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyre, chilitahna ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Murskaa sieniä huhmareessa ja lisää sienimurska kiehuvaan keittoon. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä. Nosta keittoa kulhoon ja nokare jogurttia keskelle lautasta. Tarjoile kuumana rieskojen kanssa.

Rieskat

  • 3 dl neljän viljan hiutaleita
  • 1 dl leseoseosta
  • 0,5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl soodaa
  • 4 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl voisulaa
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Leivo takinasta riskoja uuninpellille. Pistele reikiä rieskoihin haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana tuorejuuston ja keiton kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

    Lisää aiheesta:

    Käykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistäYksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohteluaTomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensäMuutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:16
      Sauna

      Käykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"

    • 17:48
      Takaisinvedot

      Onko lapsellasi tällaisia aterinsettejä? Vedetty myynnistä

    • 16:45
      Ruoka

      Yksi suomalainen ruoka jakaa totaalisesti turistien mielipiteet: "En voi syödä"

    • 15:05
      Painonhallinta

      Kysely paljastaa: Suomalaiset kokevat painoon liittyvää epäasiallista kohtelua

    • 12:58
      Ruoka

      Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä