Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

29.11. Linssi-sienikeitto ja rieskat

Julkaistu 29.11.2007 00:00

Linssi-sienikeitto

  • 2 punasipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl tulista chilitahnaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa
  • 1 l kanalientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl kuivattuja metsäsieniä
  • 3 dl punaisia linssejä
  • tarjolle turkkilaista maustamatonta jogurttia

Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä kattilassa. Lisää tomaattipyre, chilitahna ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Murskaa sieniä huhmareessa ja lisää sienimurska kiehuvaan keittoon. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja anna kiehua kunnes linssit ovat pehmeitä. Nosta keittoa kulhoon ja nokare jogurttia keskelle lautasta. Tarjoile kuumana rieskojen kanssa.

Rieskat

  • 3 dl neljän viljan hiutaleita
  • 1 dl leseoseosta
  • 0,5 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl soodaa
  • 4 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia
  • 0,5 dl voisulaa
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä ja voisula ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Leivo takinasta riskoja uuninpellille. Pistele reikiä rieskoihin haarukalla. Paista 250 asteisessa uunissa keskitasolla n. 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuumana tuorejuuston ja keiton kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

    Lifestyle

    Lisää aiheesta:

    Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaaraMunkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimilleNämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!Saako joulustressi sykkeen koholle? Toimi ruokaostoksilla kuten Pyry-Jukka

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 19:02
      Silmälasit

      Varo, ettet pilaa silmälasejasi ruokaa laittaessasi – "Yleisin syy siihen, että laseissa näkyy vaurioita"

    • 17:33
      Jouluruoka

      Kuinka monta piparia on turvallista syödä? Yhdessä mausteessa piilee vaara

    • 14:45
      Hylkeet

      Munkkihylkeen viimeinen toivo? Kreikka perustaa suojelualueita turistien hätyyttämille eläimille

    • 12:33
      Joulu

      Nämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"

    • 09:22
      Puuro

      Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!