4 kpl kalkkunansisäfileitä
1 dl karpaloita
0,5 dl sokeroitua karpalomehua
1,5 dl lihalientä tai fondia
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 porkkanaa
1 sipuli
5 keskikokoista perunaa
1 pieni pala selleriä
1 pala lanttua
1 tl sokeria
suolaa, pippuria
nokare voita paistamiseen
Aloita juureksista; kuori ja pilko juurekset ja perunat sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota juureksia tilkassa voita hetki pannulla. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Voit maustaa myös yrteillä, esim. timjamilla tai rosmariinilla. Laita juurekset uunivuokaan ja paista uunissa kypsäksi 175 asteessa n. puoli tuntia. Varaa kalkkunan valmistamiseen pannu, jonka saat peitettyä kannella. Ruskista sisäfileet huolellisesti ja lisää pannuun kanaliemi, karpalomehu, puolet karpaloista ja kerma. Anna hautua hiljaa kiehuen kannen alla n. 10 min. Nosta kalkkunat syrjään odottamaan ja kiehauta kastike ja suurusta se maizenalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja painele vielä tiheän siivilän lävitse ennen tarjoilua. Saat kastikkeesta kuohkean ja tasaisen, jos sekoitat sen juuri ennen tarjoilua sauvasekoittimella. Käytä loput karpalot annoksen koristemiseen.

