28.1. Cannelonit tomaattikastikkeella

  • 3-4 cannelonia per henkilö
  • Täyte:
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 200 g pakastepinaattia
  • yrttimausteseosta
  • mustapippuria
  • suolaa

Hienonna sipulit ja kuullota niitä öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää sulaneet pinaatit ja mausta. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 20 minuttia. Anna täytteen jäähtyä ja täytä pursotinpussi kastikkeella. Pursota täytettä cannelonien sisään ja nosta ne voideltuun reunalliseen uunivuokaan. Kaada tomaattikastiketta cannelonien päälle ja ripottele pinnalle vielä runsaasti juustoraastetta. Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • kuivattuja yrttejä esim. basilikaa, oreganoa ja persiljaa
  • pari tippaa tabascoa
  • suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • vuoan pinnalle raastettua juustoa

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja anna kiehua kannen alla hiljalleen ainakin puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Kaada kastike cannelonien päälle.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat