27.11. Hirvikeitto

  • 600 g hirvenlihaa
  • 2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • maustepippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 3 sipulia
  • pala selleriä
  • tuoretta persiljaa

Laita lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto. Lisää mausteet ja anna keitoksen hautua tunnin ajan. Kuori ja kuutioi juurekst ja lohko sipulit sillä aikaa. Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi lihaliemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää sinne juurekset, sipulit sekä lihapalat ja keitä noin puoli tuntia. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa keitto tuorean leivän kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat