26.2.2004 Kanakookoskeitto ja Siitakesieni-nuudelikeitto

Kanakookoskeitto (4 annosta)

6 dl kanalientä tai vettä
1 purkki kookosmaitoa
suolaa
1 tl sokeria
1 punasipuli suikaleina
1 porkkana pieniksi pilkottuna
1 chilipalko hienonnettuna
pala inkivääriä raastettuna
1 valkosipulin kynsi
1/2 sitruunan mehu
2-3 rkl fish saucea
150 g kanasuikaleita
100 g munanuudeleita
tuoretta korianteria

Kaada kanaliemi/vesi sekä kookosmaito kattilaan. Kiehauta ja mausta suolalla sekä sokerilla. Lisää kiehuvaan liemeen punasipuli- ja porkkanasuikaleet, sekä chili, valkosipuli ja inkivääri. Purista sekaan sitruunan mehu sekä fish sauce. Keitä muutama minuutti ja lisää kanasuikaleet. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kanasuikaleet ovat kypsiä. Lisää nuudelit keittoon ja keitä muutama minuutti. Ripottele päälle korianteria.

Siitakesieni-nuudelikeitto (4 annosta)


1rkl öljyä
1 rasia siitakesieniä
1 varsi varsiselleriä pieninä paloina
1 punasipuli
1 pussi vihreitä pakastepapuja
1 l kasvis- tai sienilientä/vettä
1 tl chilijauhetta
1 lime
suolaa
100 g riisinuudeleita
tuoretta korianteria

Leikkaa siitakesienistä varret pois. Pilko varsiselleri ja suikaloi punasipuli. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja paista sienilakit, varsiselleri ja sipuli. Lisää vihreät pavut, kasvis-/sieniliemi ja chilijauhe. Purista limestä mehu keittoon ja mausta suolalla. Lisää tässä vaiheessa riisinuudelit. Kiehauta ja tarkista maku. Koristele tuoreella korianterilla.

Reseptit: Sami Salonen

Lue myös:

    Uusimmat