26.11. Lohilaatikko ja kurpitsasalaatti

Lohilaatikko

  • 1 kg perunoita
  • 400 g lohisuikaleita
  • 1 purjosipuli
  • 3 dl täysmaitoa
  • 3 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • pippuria

Kuori, huuhtele ja suikaloi perunat isoon kulhoon. Viipaloi purjo ja kuullota sitä hetki pannulla. Lisää seos perunoiden joukkoon ja lopuksi myös lohisuikaleet. Sekoita toisessa kulhossa maito, kerma ja munat ja lisää sinne myös suolaa ja pippuria makusi mukaan. Kaada peruna-lohiseos uunivuokaan ja lisää päälle maito-kermaseos. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. tunnin ajan kunnes laatikko on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea. Ripottele pinnalle lopuksi tuoretta tilliä.

Kurpitsa-tomaatti salaatti

  • 1 kerä jäävuorisalaattia
  • 1 prk valmista maustettua kurpitsasuikaletta/salaattia
  • 1 rss kirsikkatomaatteja
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä

Revi pesty salaatti kulhoon ja lisää joukkoon valutettu kurpitsa suikale. Halkaise tomaatit keskeltä ja koristele salaatti niillä sekä paahdettuilla kurpitsansiemenillä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat