25.1. Intialainen lammas-näkkäricurry ja papaijalassi

Intialainen lammas-näkkäricurry

  • 4 kokonaista kardemumman palkoa
  • 2 tl korianterin siemeniä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 500 g lampaan paistia kuutioina
  • 8 palaa näkkileipää
  • 2 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 vihreää chiliä
  • 3 dl kasvislientä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 200 g pinaatinlehtiä
  • suolaa
  • mustapippuria

Murskaa kardemummat, korianterin siemenet, juustokumina ja garam masala huhmareessa ja ripottele lihapalojen päälle. Silppua joukkoon myös näkkileivät. Anna maustua. Kuumenna öljy padassa ja kuullota hienonnettu sipuli, valkosipuli ja chilit noin 5 min miedolla lämmöllä.

Lisää lammaskuutiot mausteineen ja ruskista hetki, että liha saa kauniin värin. Lisää kasvisliemi ja kookosmaito ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä ruoka kannella ja anna hautua noin 30-50 min. Silppua pinaatinlehdet ja lisää lopuksi pataan. Anna kiehahtaa. Tarjoile!

Papaijalassi

  • 1 prk säilöttyä papaijaa ilman lientä
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 dl hienonnettua minttua
  • 0,5 sitruunan mehu
  • Näkkärimuru:
  • 4 palaa näkkileipää murskattuna
  • 0,5 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl raakaruokosokeria

Sekoita lassin ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella keskenään. Murskaa näkkileivät ja paahda muruja kuumalla ja kuivalla pannulla hetki. Lisää joukkoon sitruunankuori ja sokeri ja sekoita. Koristele lassi näkkärimurulla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat