24.6.2004 Keitettyä haukea ja munakastiketta

  • 1 perattu suomustamaton hauki
  • suolaa
  • maustepippureita
  • tillinvarsia
  • 1 sipuli
  • Munakastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • keitinlientä
  • 2 kovaksi keitettyä munaa

Laita hauki kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että kala peittyy. Mausta suolalla ja kokonaisilla maustepippureilla (n. 10 kpl), tillinvarsilla ja lohkotulla sipulilla. Keitä hiljalleen vain hiukan poreilevassa liemessä (noin kilon hauelle riittää 20 minuuttia).

Munakastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää vehnäjauhot. Sekoita muutama minuutti. Lisää keitin lientä vähitellen koko ajan sekoittaen. Kun kastike on sopivan sakeata keitä vielä muutama minuutti. Survo munat haarukalla ja lisää kastikkeeseen. Älä keitä enää. Tarjoa munakastike hauen ja keitettyjen perunoiden kera.

Lue myös:

    Uusimmat