Rosmariinilla maustettu kaalikeitto
- 1,5-2 l vettä
- 700 g kaalia (n. puolikas kaalinpää)
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl siirappia
- suolaa
- mauste- ja/tai mustapippureita
- 1 tl rosmariinia
- 2 laakerinlehteä
- tilkka öljyä
Kuumenna suuressa kattilassa tai kasarissa tilkka öljyä.
Lisää pataan suikaloitu sipuli ja valkosipuli sekä rosmariini. Kuullota sipuli pehmeäksi ja lisää joukkoon kaalisuikaleet.
Lisää siirappi, sekoita ja lisää vesi sekä pippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
Ruskista jauheliha pannulla ilman rasvaa ja mausta suolalla sekä maustepippurilla. Lisää jauheliha kattilaan ja hauduta vielä puolisen tuntia.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla sekä pippurilla.
Huom! Keitto vain paranee mitä pitempään se saa hautua!
Resepti: Alex Nurmi/Ruokala