24.1 Pikainen arkipaella

Pikainen arkipaella

  • 4 dl pyöreäjyväistä risottoriisiä
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 8 dl kanalientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 400 g broilerin fileesuikaleita
  • 200 g katkarapuja
  • 1 pss herne-maissi-paprikasekoitusta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0,5 tl chiliä
  • 0,5-1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • tilkka öljyä

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna isossa korkeareunaisessa paistinpannussa tai wokissa tilkka öljyä ja kuullosta sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja pyörittele kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kurkuma, chili ja paprikajauhe, sekoita ja lisää liemi sekä tomaattimurska ja hauduta kunnes riisi alkaa pehmetä.

Ruskista broilerisuikaleet toisella pannulla ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Kun riisi alkaa olla kypsää lisää joukkoon broilerisuikaleet, katkaravut sekä herne-maissi-paprikaseos. Kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoile salaatin kera!

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat