24.1. Pientä purtavaa: näkkärisusheja ja näkkäri-juustokakku

Lohisushi

  • 4 palaa näkkileipää
  • lohta
  • wasabimajoneesia
  • koristeeksi merilevää

Leikkaa näkkileipä neljään osaan terävällä veitsellä. Pyyhkäise pinta wasabimajoneesilla ja leikkaa lohesta tai tonnikalasta kaunis pala näkkileivän päälle. Leikkaa merilevästä pituussuunnassa nauhoja. Kierrä nauha leivän ympärille koristeeksi.

Kurkkuvenesushi

  • 2 kurkkua
  • n. 4 palaa näkkileipää (leikattuna n. 1,5 cm paksuiksi pitkulaisiksi siivuiksi)
  • wasabia
  • koristeeksi merilevää

Leikkaa kurkku n. 2-3 cm paloiksi. Leikkaa palat kahtia pituussuunnassa ja kaiverra kostea sisus pois. Sivele pitkulaisen näkkileipäpalan alaosa wasabilla ja nosta se kurkun kuoppaan. Leikkaa merilevästä pituussuunnassa nauhoja. Kierrä kurkun ympärille koristeeksi.

Näkkäri-juustokakku

  • Pohja:
  • 10 palaa näkkileipää
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 tl aitoa vaniljasokeria
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • Täyte:
  • 500 g maitorahkaa
  • 400 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 pestyn sitruunan mehu ja kuori 
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 3 kananmunaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Murenna näkkileivät muovipussissa kauliten ja kaada murut kulhoon. Sekoita joukkoon sulatettu voi, vaniljasokeri, sokeri ja kaneli. Painele seos tiiviisti kakkuvuokaan. Sekoita täytteen ainekset. Levitä täyte kerrokseksi murujen päälle. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Vadelmakastike juustokakulle

  • 500 g vadelmia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Kuumenna ainekset kattilassa kunnes sokeri on sulanut. Paseeraa kastike siivilän läpi ja tarjoile juustokakun kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat