Mainos

24.1.2003 Caesar-salaatti paistetusta mateesta ja madetta kookoscurrykastikkeessa

Alkuruokana neljälle

400 g tuoretta madetta fileenä
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
2 sardellai tai anjovisfileetä
2 viipaletta paahtoleipää
2 rkl oliiviöljyä
1-2 ruukkua romaine- eli sidesalaattia
mustapippuria

Leikkaa madefilee annospaloihin ja leivitä ne parmesaaniraasteessa. Laita pannu kuumenemaan ja paista madepalat kauniin ruskeiksi oliiviöljyssä. Suolaa ei tarvitse koska parmesaani on suolaista. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi ja paista samalla pannulla rapeiksi. Laita tehosekoittimeen majoneesi, valkosipuli, loput parmesaanista ja sardelli tai anjovisfileet. Soseuta tasaiseksi. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Revi salaatti isohkoiksi paloiksi ja sekoita lehdet kastikkeen kanssa niin, että kastike leviää tasaisesti. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Annostele salaatti pannulle ja nosta päälle madepalat ja leipäkrutongit suoraan pannulta kuumina. Tarjoa heti.

Energia: 0,6 MJ / 140 kcal
Prot. 11 g, hh 4 g, ra. 9 g

Madetta kookoscurrykastikkeessa

n. 1 kg:n made
1 dl purkitettua kookosmaitoa
1 tl currytahnaa tai jauhetta
1 vihreä omena
2-3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 dl vettä
0,5 dl valkoviiniä
1 dl ananasmehua
maizenaa suurustukseen
suolaa
sokeria
tuoretta korianteria
Nylje ja fileoi made. Säästä maksa ja mäti. Poista halutessasi keskiruodotkin. Leikkaa fileet muutamaan isohkoon osaan. Kiehauta vesi ja valkoviini kasarissa ja mausta suolalla. Laita madepalat kasariin ja peitä tiivisti kannella. Anna kiehahtaa kerran ja ota sitten pois hellalta. Kalat kypsyvät jälkihöyryssä loppuun. Kuori ja kuutioi pieneksi sipulit ja omena Kuullota niitä hetki kasarissa ja lisää sitten curry. Kuullota reilusti vielä tovi niin maut aukeavat. Lisää sitten ananasmehu ja kookosmaito. Valuta kalojen kypsennysliemi vielä joukkoon ja kiehauta hetki. Suurusta maizenalla ja hienonna tuoretta korianteria joukkoon. Mausta suolalla. Kaada kastike madepalojen päälle ja kuumenna. Älä keitä enää ettei kala ylikypsy. Tarjoa esim. jasmini- tai basmatiriisin kera.

Energia: 0,4 MJ / 103 kcal
Prot. 11 g, hh 8 g, ra. 2 g

- Toim. Sami Hiltunen



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.