22-vuotias sairastui koronavirukseen – peittosi taudin ja valmistui sairaanhoitajaksi: "Ajoittain ajattelin, että olen lopussa"

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista

Amerikkalainen Andrewnae onnistui valmistumaan korkeakoulusta siitä huolimatta, että sairastui kesken kevään covid-19-tautiiin.

Andrewnae Botas valmistui keväällä 2020 sairaanhoitajaksi. Tutkinto ei ollut itsestäänselvyys, sillä Andrewnae sairastui kevään aikana koronavirukseen, kertoo Fox 5.

"En oikeastaan voinut hengittää"

Andrewnae alkoi saada oireita koronaviruksesta maaliskuussa. Hän oletti, että kyseessä on allergia. Kun lääkitys ei auttanut, Andrewnae kuitenkin totesi, etteivät oireet olleet menossa ohi. Hän hakeutui ensiapuun.

Jo seuraavana päivänä Andrewnaelle nousi korkea kuume. Aamulla herätessään hänestä tuntui, kuin rinnan päällä olisi ollut suuri paino.

– En oikeastaan voinut hengittää, ja kuumeeni nousi 39 asteeseen. Tajusin silloin, ettei tämä ole normaalia, itseään harvoin saIrastavaksi kuvaava Andrewnae kertoi haastattelussa.

Hän päätti hakeutua sairaalaan, missä hänellä diagnosoitiin keuhkokuume. Andrewnaelta kuitenkin otettiin varmuuden vuoksi koronavirustesti. Se oli positiivinen.

Sai monenlaisia rajuja oireita

Sairastaessaan Andrewnae asui hyvän ystävänsä äidin, Kathy Harrisin, luona. Kathy ei missään vaiheessa sairastunut, ja hän huolehtikin Andrewnaesta.

– Sitä ei koskaan tiedä, millaiseen tilanteeseen johtuu. Sen läpi täytyy elää tietääkseen, miltä se tuntuu. Se oli häkellyttävä kokemus, mutta rakastan häntä kuin tytärtä, Kathy kuvailee.

Andrewnae sairasti viikkoja rajusti. Hän koki pahoinvointia, lihaskipua, oksenteli ja ripuloi.

– Rukoilin paljon ja itkin paljon. Ajoittain ajattelin, että olen lopussa, Andrewnae kuvailee.

Andrewnae hehkutti tutkintoaan sosiaalisessa mediassa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Suoritti tutkintonsa

Lopulta oireet kuitenkin hellittivät. Huhtikuussa Andrewnae julistettiin toipuneeksi. Hän päätti kaikesta huolimatta jatkaa opintojaan ja onnistuikin suorittamaan myös loppukokeen hyväksytysti.

Andrewnae sai sairaanhoitajan korkeakoulututkinnon Arkansas'n yliopistosta. Nainen haluaisi tulevaisuudessa työskennellä pienten lasten teho-osastolla. Koronasta hän varoittaa muita.

– Se, että sairastuin 22-vuotiaana, sai ymmärtämään, että tämä voi vaikuttaa kehen vain. Se voisi vaikuttaa sinuunkin, jos et huolehdi varotoimenpiteistä. Minusta tämä pitää ottaa varsinkin nyt vakavasti, Andrewnae muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja