22-vuotias jakoi paljastavan kuvan ihosairaudestaan: "Kun olen täydessä meikissä, on vaikea huomata minkään olevan vialla"

Nuoren naisen ”täydellinen” iho on myös paljon muuta.

– Päätin peittää puolet kasvoistani meikillä ja jättää toisen puolen paljaaksi, koska haluan ihmisten näkevän, miten erilaiselta näytän. Kun olen täydessä meikissä, on vaikea huomata minkään olevan vialla, englantilainen Sophia kuvailee inspiraatiotaan.

Sophian meikkaamistaitoja voisi helposti pitää mainoksista kopioituina. Nuoren naisen ”täydellinen” iho on kuitenkin myös paljon muuta, sillä Sophia Ridlingtonilla, 22, on psoriasis.  

– Tila vaikuttaa minuun päästä varpaisiin, mutta välitän oikeastaan vain kasvoistani, jotka kaikki näkevät, Ridlington kertoi The Sun -lehdelle.

mvphotos-0315656605
Copyright: MVPhotos Caters news. Photographer: MVPhotos.
mvphotos-0315656607
Copyright: MVPhotos Caters news. Photographer: MVPhotos Caters news.

Psoriasis on tulehduksellinen, pitkäaikainen sairaus. Sen tyypillisin iho-oire on läiskäinen, hilseilevä ihottuma vartalolla, raajoissa tai muualla kehossa. Ridlington sai diagnoosin jo teini-iässä. Halkeileva ja kuiva iho aiheuttaa suurta tuskaa, ja muiden kommentit hänen ulkonäöstään saivat Ridlingtonin ahdistumaan. 

Vasta myöhemmin Ridlington on oppinut omaksumaan sellaisena, kuin se on. Psoriasis kulkee hänen suvussaan.

– Perheeni häpeää psoriasistaan, mutta minä olen oppinut omaksumaan sen. Monet kysyvät, miksi käytän paljon meikkiä, mutta olen jakanut sosiaalisessa mediassa kuvia näyttääkseni eron kasvoissani.

Meikkaamiseen intohimoisesti suhtautuvalla Ridlingtonilla on oma meikkifirma, ja hän esitteleekin meikkaustaitojaan omilla kasvoillaan. Meikkaaminen antaa hänelle jotakin, mihin keskittyä ihon aiheuttaman kivun lisäksi. 

Lähde: Caters news, The SunTerve.fi

***


Lue myös:

    Uusimmat