21.8. Jauheliha-sienimureke ja uunijuureksia

Jauheliha-sienimureke

  • 800 g jauhelihaa
  • 5 dl metsäsieniä (suppilovahveroa)
  • 1 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1,5 dl lihalientä
  • suolaa
  • mustapippuria

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmunat ja lihaliemessä turvotetut korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita taikina hyvin ja levitä se leivinpaperin päälle noin 2 cm paksuksi levyksi. Paista sienet kevyesti pannulla ja lusikoi taikinan päälle. Kääri tiukaksi rullaksi ja nosta uunivuokaan. Paista mureketta 175 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Uunijuurekset

  • 200 g naurista
  • 200 g lanttua
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g punajuuria
  • n. 1 dl vaaleaa siirappia
  • tuoretta timjamia
  • suolaa
  • pippuria
  • 30 g voita

Paloittele kuoritut juurekset isoon kulhoon, kaada joukkoon siirappi ja lisää kaikki mausteet. Sekoita hyvin ja kaada ainekset voideltuun uunivuokaan. Lisää joukkoon voinokareet ja paahda 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat