21.7 Sienet

Kantarelli-pekonivartaat ja rosepippurikastiketta

  • 300 g isoja kantarelleja
  • 1 pkt pekonia
  • 1 prk kermaa
  • ½ lihaliemikuutiota
  • 2 rkl rosepippuria
  • 2 rkl sinappia
  • 2 cl konjakkia
  • öljyä
  • uusia perunoita

Pujottele vuoroin pekonia ja vuoroin kantarelleja liotettuihin varrastikkuihin niin, että pekoni pujottelee sienien välistä.Kuumenna kastikekattilan pohjalla rosepippureita öljyssä ja liekitä varovaisesti konjakilla. Lisää kerma ja sinappi sekä puolikas lihaliemikuutio ja keitä tovi. Kastike paksunee itsestään eikä sitä tarvitse suurustaa.Grillaa vartaat ja tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Corn flakes-paneroitua lampaankäpää ja aiolia

  • 4 isohkoa lampaankääpää
  • 3 dl corn flakeseja
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ l öljyä
  • 1 dl kevytmajoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • persiljaa

Leikkaa sienistä tummat osat pois ja mausta niitä suolalla. Pyöräytä kiekkoja ensin vehnäjauhoissa, sitten munan ja veden seoksessa ja lopuksi corn flakes-murskeessa. Kuumenna öljyä pannulla ja paista sienet kullanruskeiksi ja rapeiksi leikkeiksi. Leikkaa valkosipuli ja persilja hakkeeksi ja mausta majoneesi niillä. Ohenna tarpeen mukaan esimerkiksi appelsiinimehulla tai vedellä. Tarjoa kääpäpihvien kanssa myös riisiä, pastaa tai perunaa.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat