21.2.2003 Juustofondue ja mintulla maustettu sitrussalaatti

400 g tilsit- juustoa
400 g raclette- juustoa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kirschviinaa
4 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl maizenaa

runsaasti tuoretta, rapeakuorista vaaleaa leipää
esikypsennettyjä vihanneksia

Kuori ja hienonna sipulit. Raasta juustot karkealla terällä. Kiehauta fonduepadassa valkoviini sipuleiden kera. Lisää juustot pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kun kaikki juusto on sulanut anna seoksen kiehahtaa. Sekoita maizena kirsch viinan kanssa ja suurusta kiehuva juustoseos tällä suurusteella.(Voit käyttää myös muuta alkoholia.) Nosta pata lämmittimelle niin että se pysyy kuumana muttei juurikaan kiehu. Pilko leipä isohkoiksi kuutioiksi. Dippaa fonduehaarukkaan pistetty leipäkuutio tai vihanneksen pala juustossa ja nauti. Välillä on hyvä sekoittaa juustomassaa pohjaa myöden ettei se pala pohjaan. Alkuruoaksi juustofonduelle sopii hyvin erilaiset kokolihaleikkeleet hillosipuleiden ja pienten maustekurkkujen kera.

Energia: 1,27 MJ / 300 kcal
Prot. 17 g, hh 3 g, ra. 22 g

Mintulla maustettu sitrussalaatti

2 appelsiinia
1 verigreippi
1 greippi
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 pieni nippu tuoretta minttua
Kiehauta vesi ja sokeri, anna kiehua kunnes jäljellä on puoli desiä. Anna jäähtyä. Hienonna mintun lehdet ja sekoita siirapin joukkoon. Kuori ja fileoi sitrukset (poista kalvot). Jaa hedelmälihat annosmaljoihin ja valuta minttusiirappia päälle. Tarjoa kylmänä.

Energia: 138 kJ / 33 kcal
Prot. 1 g, hh 6 g, ra. 0,2 g




Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat