21.12. Sinappinen uunilohi ja suklaakakku

Sinappinen uunilohi

  • n. 700 g lohifileetä
  • merisuolaa
  • mustapippurirouhetta
  • 1 dl hunajasinappia esim. Dijon
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 3 rkl ruiskorppujauhoa
  • neilikoita koristeluun

Ripottele lohen pintaan suolaa ja pippuria. Sekoita keskenään sinappi, appelsiinin raastettu kuori, hunaja, keltuainen ja korppujauho. Sivele se lohen pintaan. Koristele kokonaisilla neilikoilla. Paista lohi 200 asteisessa uunissa n. 15-20 min.

Appelsiininen suklaakakku

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl raakaruokosokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 appelsiinin raastettu kuori
  • 4 rkl cointreau- likööriä tai appelsininmehua

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata kattilassa suklaa ja voi. Jäähdytä hieman. Sekoita suklaa-voiseokseen likööri ja appelsiininkuori. Lisää se muna-sokeri seokseen. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada halkaisijaltaan noin 25 cm kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä löysäksi. Anna kakun vetäytyä ja jäähtyä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat