21.12 Luumujuustokakku ja kanelinen joulukahvi

Luumujuustokakku

  • Pohja:
  • 15 kpl Digestive-keksiä
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 60 g voita
  • 1 espresso tai n. 0,5 dl vahvaa kahvia
  • Täyte:
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Hovi)
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 1 dl luumuhilloa
  • 2 rkl appelsiinituoremehua
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl neilikkaa

Jauha keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sokeri, kaneli, espressoa ja sulatettu voi. Painele keksiseos voidellun irtopohjavuoan pohjalle.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna kasarissa tilkka appelsiinimehua ja liuota valutetut liivatteet siihen. Sekoita juusto, luumuhillo, sokerit, neilikka ja appelsiinimehu keskenään. Lisää liivate ja vaahdotettu kerma. Tarkista maku ja lisää sokeria jos täyte vaikuttaa liian happamalta. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti.

Irrota vuoan reunat ja nosta kakku tarjolle. Koristele halutessasi kaakaojauheella ja pähkinärouheella.

Kanelinen joulukahvi

Mittaa kahvi normaaliin tapaan suodatinpussiin tai espressokeittimeen ja lisää kahvin joukkoon 1-2 tl kanelia. Keitä kahvi tavalliseen tapaan.

Resepti: Lari Järnefelt ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat