20.3 Kana-kookospata ja kookos-inkiväärikeksit

Kana-kookospata

  • 600- 800 g broilerin koipinuijia tai siipiä
  • 4 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl kanalientä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 purjo
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni tlk ananaspaloja
  • 2 tl curryä
  • 0,5-1 tl chilijauhetta
  • 1 tl fenkolia
  • 1 tl kardemummaa
  • suolaa
  • pippuria

Paloittele purjo sekä paprika ja kuullota ne padassa. Lisää riisi sekä mausteet ja anna myös mausteiden hetken kuullottua. Kaada kanaliemi ja kookosmaito pataan ja anna kiehahtaa. Paista broilerin palat pannulla, että pinta tulee rapeaksi ja kauniin kullan ruskeaksi, nostele ne pataan riisin ja kasvisten mukaan. Lisää myös ananaspalat Nosta kansi päälle ja hauduta mehukkaan kypsäksi 180 asteisessa uunissa noin yhden tunnin ajan.

Kookos-inkiväärikeksit

  • 125 g sulatettua voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 rkl kookoshiutaleita
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula. Sekoita taikina hyvin sekaisin ja lusikoi uunipellille pieniä palleroita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean värin. Jäähdytä tarjoile.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat