20.11. Täytetyt kalkkunarullat ja lisuke

Kalkkunarullat ja juuresröstit

  • 4 kalkkunan rintafileetä
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 4 siivua pekonia
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • suolaa
  • pippuria

Leikkaa kalkkunan fileet sivulta auki ja taita se ohueksi levyksi työlaudalle. Levitä pehmeää juustoa pinnalle, mausteita sekä 1 pekoniviipale juuston päälle. Kääri fileet tiukaksi rullaksi ja sulje ne hammastikulla kiinni. Kypsennä uunissa 180 asteessa n.20 min ajan.

Juuresröstit

  • 3 perunaa
  • 1 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 50 g selleriä
  • 1 palsternakka
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • persiljaa
  • voita paistamiseen

Kuori ja raasta kaikki juurekset kulhoon ja lisää mausteet joukkoon. Anna suolan imeytyä juureksiin muutaman minuutin ajan ja purista suurin neste pois raasteesta. Lisää joukkoon jauhot, muna sekä mausteet ja sekoita hyvin. Paista pannulla rapeita pieniä kakkuja voinokareen kera. Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat