2-vuotias katosi kaupassa – hädän hetkellä australialaisäiti muisti tärkeän vinkin: "Jos lapsesi ikinä lähtee omille teilleen julkisella paikalla..."

Australialaisäiti uskoo, että toisen äidin TikTok-video auttoi häntä löytämään poikansa. 

News.com.au-sivusto kertoo australialaisäidistä, joka löysi kaupassa omille teilleen vaeltelemaan lähteneen poikansa aiemmin katsomansa TikTok-videon ansiosta. Sivuston mukaan äiti kertoi tapahtuneesta Facebookissa.

Poika katosi yllättäen näkyvistä

Äiti kertoo olleensa ruokaostoksilla Kmart-myymälässä viime viikonloppuna. Yhtäkkiä hän huomasi 2-vuotiaansa poikansa hävinneen johonkin.

Äidin ystävä juoksi saman tien sisäänkäynnin luo ja kertoi työntekijälle, että hänen kuvaukseensa sopivaa poikaa ei saisi päästää lähtemään kaupasta. Ei edes jonkun aikuisen seurassa. Toinen ystävä meni katsomaan paikasta, jossa poika oli viimeksi nähty.

Äiti kertoo yrittäneensä ensin etsiä poikaa huomiota herättämättä. Hän juoksi käytävältä toiselle, tutki vaatetelineiden takaa ja kutsui poikaansa aina välillä nimeltä. Nuo hetket, jolloin lapsi oli kadoksissa, olivat hänen elämänsä ”kymmenen kamalinta minuuttia”. 

Muisti hädän hetkellä erään TikTok-videon

Hädän hetkellä äiti muisti TikTok-videon, jonka hän oli jokin aika sitten nähnyt. Tuolla videolla nainen nimeltä Jess Martini opasti, mitä pitäisi tehdä, jos lapsi katoaisi julkisella paikalla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Jos lapsesi ikinä lähtee omille teilleen julkisella paikalla, viittaa kintaalla katseille ja ala kuvailla häntä ääneen etsiessäsi häntä, Jess ohjaa videolla.

Niinpä äiti kertoo julistaneensa kovaan ääneen:

– Pieni poikani on kadonnut. Hänellä on keltainen paita ja ruskea tukka. Hän on 2-vuotias jä hänen nimensä on Nathan.

Kuvailua tulee toistaa useaan otteeseen.

– Ihmisten täytyy ymmärtää, mitä sanot.

Poika löytyi nopeasti

Lapsensa ruokakaupassa hävittänyt äiti kertoi Facebook-julkaisussaan, että Jessin vinkki toimi välittömästi. Kaupassa olleet aikuiset riensivät auttamaan häntä etsinnöissä.

– Käännyin eräälle käytävälle ja kuulin jonkun sanovan, että ”hän on täällä”. Palasin takaisin sinne, mistä olin tullut ja siellä hän tosiaan oli. 

Äiti kertoo, että eräs miesasiakas oli huomannut kuvausta vastaavan pojan sen jälkeen, kun oli kuullut naisen huudot. Hän uskoo, että ilman ääneen toisteltua kuvausta mies olisi vain kävellyt pojan ohi kiinnittämättä sen kummemmin huomiota siihen, oliko tämä kenties hukassa.

– Joten kaikki vanhemmat huomio: jos lapsenne katoaa, älkää olko hiljaa tai vain kutsuko heitä nimeltä. Puhukaa kovalla ja selkeällä äänellä. Sanokaa, että lapsi on kateissa, kuvailkaa häntä ja toistakaa näitä asioita uudelleen ja uudelleen.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat