Miten toimit, jos lapsi katoaa väkijoukossa? Vicky paljastaa tärkeän kikan: "Kannustan jokaista vanhempaa tekemään tämän välittömästi"

0:34

Kidnappauksen melkein todistanut Vicky Oliver kehottaa vanhempia huutamaan kadonnutta lastaan ja tämän tuntomerkkejä kovaan ääneen. 

Videolla äiti estää lapsensa kidnappauksen!

Vicky Oliver kirjoitti blogissaan jokaisen vanhemman pahimmasta painajaisesta: entä, jos lapsesi katoaisi? Oliver joutui kokeman kamalan tilanteen, kun hänen veljenpoikansa Jake melkein katosi.

– Sanoisin, että "onneksi" he saivat hänet takaisin, mutta se ei ollut onnea, Oliver sanoo.

"Kun hän katsoi ympärilleen, poika ei ollutkaan siinä!"

Poika piti äitinsä kädestä kiinni yleisötapahtumassa. Silti hän katosi.

– He pysähtyivät katsomaan kojua ja äiti päästi irti pojan kädestä tarttuakseen johonkin, vain parin minuutin ajaksi, jos sitäkään. Kun hän katsoi ympärilleen ottaakseen lapsen käden, poika ei ollutkaan siinä!

Jaken äiti yritti pysyä rauhallisena. Hän huusi poikaa ja etsi tätä. Vain minuuttien kuluttua armeijan kadetti huomasi äidin hädän ja tuli paikalle.

– Hän ei tuhlannut aikaa, ja hän ja muut tapahtumaa isännöineet henkilöt alkoivat huutaa "me etsimme poikaa", "hän on nelivuotias ja hänellä on punainen t-paita. Oletteko nähneet häntä?" He toistivat tätä kovaan ääneen jatkuvasti samalla, kun tutkivat läheisen alueen, Oliver kuvaa.

"Yksityiskohdat, jotka Jake antoivat, kylmäisivät..."

Oliver kiittää yleisötapahtumassa työskennelleitä armeijan miehiä nopeasta toiminnasta, jonka uskoo pelastaneen pojan hengen. Jake löytyi 15 minuutin kuluttua läheiseltä rannalta.

– Yksityiskohdat, jotka Jake antoivat, kylmäisivät ketä tahansa vanhempaa... "Oli kalju mies valkoisessa t-paidassa, hän sanoi, että veisi minut katsomaan oikeaa avaruusalusta". Poika ei lapsena yleensä valehdellut ja hän vaikutti hyvin vilpittömältä, Oliver sanoo.

– Koska Jaken kuvausta ja sitä, että hän oli kadonnut, alettiin huutaa nopeasti, mies ei voinut lähteä rannalta tulematta huomatuksi. Joten hän vain jätti Jaken ja käveli pois. Kannustan jokaista vanhempaa tekemään tämän välittömästi, vaikka epäilisit, että lapsi on vain nurkan takana. Mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua; olet hieman nolona, koska lapsi ei ollutkaan lähtenyt mihinkään? Se on sen arvoista.

Poliisi epäili tilannetta kidnappaukseksi, jota ei ollut suunniteltu.

– Eli hän vain näki Jaken ja yritti, se, miten nopeasti se tapahtui, oli pelottavaa.

Monet jutun lukeneet ovat jakaneet Facebookissa omia vinkkejään. Tässä ne ovat!

  • Anna lastesi kävellä edelläsi, ei koskaan takanasi.
  • Ota kuva lapsistasi, kun menette yleisötapahtumaan. Jos lapsi katoaa, tiedät tarkasti, miten hän oli pukeutunut!
  • Pue lapsi hyvin kirkkaisiin väreihin. Käytä sisaruksiin samantapaisia värejä. Näin heidät huomaa helposti!
  • Kirjoita puhelinnumerosi lapsen kumpaankin käteen.
  • Pysy rauhallisena, ilmoita lapsen katoamisesta jollekulle! 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja