7-vuotias Santeri hämmästyttää espoolaisella pientaloalueella – tosielämän Puuha-Pete tekee lumityöt muiden vielä nukkuessa

7-vuotias Santeri hämmästyttää espoolaisella pientaloalueella – tosielämän Puuha-Pete tekee lumityöt muiden vielä nukkuessa 3:09
Katso videolta, minkälaista menoa MTV Uutisten toimittaja pääsi kokemaan Santerin matkassa!

Santeri on todellinen Puuha-Pete. Hän ei ole ikätovereidensa tapaan kiinnostunut konsolipeleistä tai pyssyleikeistä, mutta hän on hyvin kiinnostunut muun muassa rakentamisesta.

7-vuotias Santeri Laitinen on ollut pienestä lähtien kiinnostunut rakentamisesta, remontoinnista ja erilaisista työkoneista. 

Santeri asuu perheensä kanssa Espoossa pientaloyhtiössä, jossa naapurit ovat ihastuneet taloyhtiön epäviralliseen talonmieheen. Lumi on vallannut pihan, jonka myötä naapurit ovat päässeet hämmästelemään Santerin innokkuutta lumitöihin.

– Ennen kuin lapset ovat lähteneet kouluun tai kukaan on noussut, on Santeri jo tekemässä lumitöitä, kertoo Santerin seinänaapuri Kari Lehtiö.

Työmaalla tuttu näky

Santerin perheen kodin viereen rakennetaan kahta uutta omakotitaloa, joiden työmaalla on näkynyt useasti ahkera pikkuapulainen.

– Santeri käy morjestelemassa meitä koulusta kotiin tullessaan ja välillä iltaisinkin. Hän on kovasti kiinnostunut rakentamisesta ja koneista, kertoo työmaan pääsuunnittelija Kimmo Saarinen.

Innokkaan työmaa-apurin vastaus oli arvattavissa, kun Santerilta kysyttiin, onko rakennustyöntekijä hänen haaveammattinsa.

– Joo, vastaa Santeri hymy huulillaan.

Santeri on päässyt muun muassa tekemään raudoituksia talon rakenteisiin.

MTV Uutiset lähti Santerin mukaan tutustumaan työmaalle, jonka työmiehet hän tunsi jo valmiiksi nimeltä. Tällä kertaa tehtiin lumitöitä ja mittailtiin isoa tukipilaria.

Katso videolta, miltä touhukkaan Santerin päivä työmaalla näytti!

Lue myös:

    Uusimmat