John antoi 9-vuotiaan tyttärensä tuskailla purkinavaajan kanssa kuusi tuntia – sai "opetushetkestään" murskakritiikkiä: "Mies, olet k*sipää"

Haarukat, lusikat ja veitset: missä järjestyksessä ruokailuvälineiden kuuluu olla? 1:13
Haarukat, lusikat ja veitset: missä järjestyksessä ruokailuvälineiden kuuluu laatikossa olla?

John Roderick poisti lopulta koko Twitter-tilinsä, kun hänen tarinansa 9-vuotiaan tyttären kamppailusta papupurkin kanssa keräsi kritiikkiä. Ystävän mukaan miehellä on tapana "liioitella" tarinoitaan.

Muusikko ja podcasteja tekevä John Roderick oletti kenties saavansa sosiaalisesta mediasta tukea, mutta lopulta miehen koko Twitter-tili katosi bittiavaruuteen. John joutui nimittäin melkoisen myräkän keskelle paljastettuaan, että antoi lapsensa pähkäillä purkin avaamiseen liittyvän pulman kanssa tuntikausia.

– Katsokaas, Roderick oli täyttämässä hakemusta NATO:n kosmisista, hyvin salaisista luvista, kun hänet keskeytti... Hups, anteeksi, hän siis teki palapeliä, kun hänen 9-vuotias tyttärensä pyysi apua paputölkin avaamisessa, naljailee Scary Mommy -sivuston Erica Gerald Mason.

Lapsi halusi papuja, John ei avannut tölkkiä

Johnin nyt jo kadonneet tviitit kertoivat, että hän antoi lapsensa taistella purkinavaajan kanssa omien sanojensa mukaan tuntikausia. Lapsi oli tullut isänsä luo kertomaan nälästään; John oli kehottanut tyttöä tekemään itselleen papuja.

– Hän kysyi "miten?" kuten kaikki lapset, kun he haluavat, että sinä teet sen heille, joten sanoin "avaa purkki ja pane pavut kattilaan". Hän toi minulle avaajan ja kysyi "miten se avataan?" John kuvaili.

John kertoo tajunneensa, ettei ole koskaan opettanut tytärtään käyttämään avaajaa, koska monissa säilyketölkeissä on jo avausklipsu.

– Sanoin hänelle "miten luulet, että se toimii?". Hän tutki avaajaa ja asetti sen sivuttain kannen päälle. Hän taisteli hetken ja sanoin suuren, dramaattisen huokauksen saattelemana: "Voitko vain avata purkin?"

Lapsi avasi purkkia kuusi tuntia

John ei kuitenkaan avannut purkkia; sen sijaan hän kehotti lastaan tutkimaan avaajaa ja päättelemään, miten purkki aukeaisi. John kertoo palanneensa itse palapelinsä pariin; hän kirjoitti seuraajilleen pitkän kuvauksen siitä, miten lapsi taisteli, kamppaili ja yritti avata tölkkiä.

Johnin mukaan aikaa kului kuusi tuntia, minkä jälkeen purkki aukesi.

"Jos missasit papu-isän eli John Roderickin ennen kuin hän deletoi Twitter-tilinsä, tämä sen kaiken aloitti". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sai aikaan kritiikkimyrskyn: "Olet k*sipää"

John tuntui olevan tapahtuneesta opetustilanteesta ylpeä, mutta alkoi pian saada kritiikkiä. Erica Mason esimerkiksi huomautti, että kuudessa tunnissa lentäisi Atlantasta Roomaan tai leipoisi ja koristelisi kokonaisen kakun.

– Tiedän, ettei tässä kysytä, oletko k*sipää, mutta mies, sinä olet k*sipää, Elle M. kommentoi.

Johnia alettiin pian kutsua "papu-isäksi".

"Sitä, että pyytää apua, ei koskaan pitäisi pitää merkkinä heikkoudesta"

Moni koki Johnin haluttomuuden auttaa lastaan aivan vääränlaisena "opetuksena", varsinkin, kun tarinan mukaan 9-vuotiaalla oli jo purkin avaamisen alkaessa nälkä.

– Opettaminen: teen sen näyttääkseni sen heille, teemme sen yhdessä, he tekevät sen itse (minä autan), he auttavat toisiaan. Mokasit ensimmäisen askelen kohdalla. Haluat tytön tajuavan asioita itse? Hanki 3D-palapeli tai -malli. Haluatko hänen olevan onnellinen ja terve lapsi? Anna hänelle ruokaa, Briana suomii.

– Mielestäni monilla aikuisilla menisi paljon paremmin, jos he tietäisivät, että voivat aina pyytää apua. Sitä, että pyytää apua, ei koskaan pitäisi pitää merkkinä heikkoudesta, franksands sanoo.

– Onko mitään hyvää syytä sille, ettet voinut avata tölkkiä tytölle, antaa hänen syödä ja sitten näyttää, miten tölkinavaaja toimii? Olet kyllä antanut tyttärellesi oppitunnin, mutta et siitä aiheesta, mistä luulet, Vivienne Heward sanoo.

– Miehet todella käyttävät kuusi tuntia kiduttaen lapsiaan pavuilla sen sijaan, että menisivät terapiaan, Rose sanoo.

John nousi somekuuluisuuteen ja poisti tilinsä

Kritiikki yltyi somemyräkäksi. John ehti ihmetellä nettikriitikoiden intoa ripittää häntä sekä vakuuttaa lapsensa olevan kunnossa, mutta pian miehen Twitter-tili katosi.

Osa keskustelijoista piti Johnin toimintaa jopa väkivaltaisena; jotkut kertoivat toivovansa, että koko juttu olisi vain vitsi. Independent teki miehestä jutun otsikolla "kuka on 'papu-isä' ja miksi internet vihaa häntä?".

Ystävä puolusti

Ystävä tuli Johnin avuksi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Johnin ystävä ja hänen podcastiaan myös juontava Ken Jennings kuitenkin puolusti Johnia todeten, että hän on rakastava ja huomioiva isä, joka myös podcastissaan liioittelee tarinoitaan. 

Lue myös:

    Uusimmat