2.2.2004 Pannupizza 2:lla täytteellä (4 annosta)

Taikina:

1 pkt hiivaa
0,5 l vettä
3 tl suolaa
4 tl sokeria
0,5 dl oliiviöljyä
8 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri, oliiviöljy ja jauhoista ja sekoita. Lisää taikinaan jauhoja kunnes saat helposti käsiteltävän taikinan. Taikinasta tulee 2 paistinpannullista. Voitele paistinpannu oliiviöljyllä. Painele taikinaa pannuun sen verran että, se peittää pannun sisäpinnan ja on 1cm paksu. Anna kohota lämpimässä n. 5-7 min.

Täyte 1 (riittää yhteen pannulliseen):

1 pieni punasipuli
2 tomaattia
10 mustaa oliivia
juustoraastetta
1/2 ruukkua rucolaa
tuoretta basilikaa
Täyte 1: Puolita oliivit, tomaatit ja siivuta sipuli. Painele ne kevyesti taikinaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Aloita kypsentäminen liedellä ja siirrä se uuniin kun pizzan reunat ovat saaneet hieman väriä. Kypsennä 200 C uunissa n. 10-15 min. Kun pizza on kypsää lisää pinnalle loput raaka-aineet: rucola ja basilikanlehdet.

Täyte 2 (riittää yhteen pannulliseen):

1 pss mozzarellaa
16 kpl mustia oliiveja
200 g lohta
2 tomaattia
tuoretta tai kuivattua oreganoa

Täyte 2: Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Painele taikinaan tomaattiviipaleet, oliivit ja lohisiivut. Aloita kypsentäminen liedellä ja siirrä se uuniin kun pizzan reunat ovat saaneet hieman väriä. Kypsennä 200 C uunissa n. 10-15 min. Ripottele kypsän pizzan päälle tuoretta hienonnettua oreganoa tai vaihtoehtoisesti kuivattua oreganoa.

Resepti: Samuli Wirgentius

Lue myös:

    Uusimmat