Vieraana Jaakko Kolmonen valmistamassa jouluhaukea.
Kurtin jouluhaukea piparjuurikastikkeessa
n. 1 1/2 kilon hauki
1/2 l vettä 
2 dl lanttusuikaleita 
1 1/2 sipulisilppua 
5 murskattua maustepippuria 
1  tl suolaa
 1. Perkaa  ja huuhtele kala mutta älä suomusta. Ota maksa talteen. 
2. Pane lanttusuikaleet,  sipulisilppu ja mausteet veteen kiehumaan. 
3. Leikkaa hauki kolmeen palaan. Huomioi  selkäfileiden ruodon kulku. Pane kalapalat kattilaan ja lisää tarvittaessa vettä  sen verran, että palat juuri peittyvät. Lisää maksa 10 minuutin kuluttua.
4. Anna kalapalojen kypsyä hiljalleen vielä  10 minuuttia. Mausta liemi suolalla. 
5. Poista kalapaloista nahka suomuineen sekä ruodot. Jaakko näyttää ohjelmassa miten se käy helposti.
50 g  voita 
1  dl vehnäjauhoja 
1/2 l keitinlientä 
1 tl  sokeria 
1 rkl omenaviinietikkaa 
1 dl piparjuuriraastetta 
ripaus suolaa