Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

2.12.2003 Jouluhaukea piparjuurikastikkeessa ja hunajoidut perunat

Julkaistu 02.12.2003 12:50

Vieraana Jaakko Kolmonen valmistamassa jouluhaukea.

Kurtin jouluhaukea piparjuurikastikkeessa

n. 1 1/2 kilon hauki
1/2 l vettä
2 dl lanttusuikaleita
1 1/2 sipulisilppua
5 murskattua maustepippuria
1 tl suolaa

1. Perkaa ja huuhtele kala mutta älä suomusta. Ota maksa talteen.
2. Pane lanttusuikaleet, sipulisilppu ja mausteet veteen kiehumaan.
3. Leikkaa hauki kolmeen palaan. Huomioi selkäfileiden ruodon kulku. Pane kalapalat kattilaan ja lisää tarvittaessa vettä sen verran, että palat juuri peittyvät. Lisää maksa 10 minuutin kuluttua.
4. Anna kalapalojen kypsyä hiljalleen vielä 10 minuuttia. Mausta liemi suolalla.
5. Poista kalapaloista nahka suomuineen sekä ruodot. Jaakko näyttää ohjelmassa miten se käy helposti.

50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 l keitinlientä
1 tl sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl piparjuuriraastetta
ripaus suolaa

1. Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää kuuma liemi neljässä erässä koko ajan tehokkaasti pohjaa myöten vispaten.
2. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Tarkista suola ja lisää sokeri ja etikka.
3. Kuori piparjuuri juuri ennen raastamista ja raasta se juuri ennen kastikkeeseen sekoittamista. Lämmitä ruodottomat kalapalat kastikkeessa. Tarjoa piparjuuriraastetta myös erikseen. Hunajoidut perunat sopivat hyvin lisäkkeeksi.

Hunajoidut perunat

12 munan kokoista perunaa
vettä
12 rkl rypsiöljyä
1 dl sipulisilppua
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
1 rkl sitruunanmehua

1. Kuori jauhoiset perunat. Keitä ne melkein kypsiksi ja kaada vesi talteen.
2. Lisää kattilaan perunoiden sekaan öljy, sipulit, hunaja ja suola.
3. Anna sipulin kypsyä pari minuuttia ja lisää sitruunanmehu ja tilkka keitinvettä. Anna perunoiden makuuntua kannen alla vielä pari minuuttia.


Lisää aiheesta:

Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivääNyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoistaKymmenen varhaista oiretta muistisairaudesta – älä jätä hälytysmerkkejä huomiottaUnohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle"Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hittiTäydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • 06:59
    Muistisairaudet

    Kymmenen varhaista oiretta muistisairaudesta – älä jätä hälytysmerkkejä huomiotta

  • Eilen18:52
    Sydänterveys

    Unohda askelmäärä: Yksi kävelymuutos voi tuoda hyötyjä sydänterveydelle

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti