2.10. Syksyiset lämpimät voileivät

Tonnikalaleivät

  • 8 siivua ranskanleipää
  • 1 prk tonnikalaa
  • 2 dl maustettua tomaattimurskaa
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 0,5 tl chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 150 g juustoraastetta

Sekoita kulhossa tomaattimurska, mausteet sekä tonnikala. Leikkaa ranskanleivästä 8 siivua, jotka nostelet uunipellille. Lusikoi täytettä päälle ja ripottele lopuksi pintaan juustoraaste. Gratinoi uunissa 210 asteessa 10 min ajan.

Suppilovahveroleivät

  • 8 siivua ruisleipää
  • 1,5 l suppilovahveroita
  • 2 sipulia
  • 150 g kinkkusuikaleita
  • 2 tl vehnäjauhoja
  • 2-3 dl kermaa
  • 1 tl rakuunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • (juustoraastetta)

Kuullota sipuli pehmeäksi pannulla ja lisää sienet. Paista seos pehmeäksi ja lisää kinkkusuikaleet sekä mausteet. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita seos hyvin. Kaada lopuksi kerma ja anna muhennoksen hautua muutama minuutti. Lusikoi muhennos leipien päälle ja halutessa raasta pinnalle vielä juustoraastetta. Gratinoi uunissa 220 asteessa 8-10 min ajan.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat