Mainos

1990-luvulla syntynyt suomalainen miesnäyttelijä tuomittiin opiskelutoverin raiskauksesta – pyysi viestissä anteeksi tapahtunutta

Suomalainen näyttelijä on tuomittu raiskauksesta ehdolliseen vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Suomalainen miesnäyttelijä tuomittiin tänään torstaina 14. maaliskuuta 2019 yhden vuoden ja kuuden kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen raiskauksesta. Rangaistus on ehdollinen.

Tuomittu velvoitetaan lisäksi korvaamaan uhrille henkisestä kärsimyksestä 3 000 euroa, tilapäisestä psyykkisestä haitasta 2 000 euroa sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 800 euroa. Miehen maksettavaksi tulee myös 630 euroa terapiakuluja.

Raiskaus tapahtui vuonna 2016, jolloin uhri ja tuomittu opiskelivat samassa oppilaitoksessa. Koulun tiloissa järjestettyjen juhlien jälkeen he olivat lähteneet yhdessä jatkoille yksityisasuntoon, jossa raiskaus oli tapahtunut.

Paikalla olijat olivat nauttineet alkoholia. Tuomittu oli ehdottanut opiskelutoverilleen seksiä ja tämän kieltäytymisestä huolimatta riisunut häneltä vaatteita päältä, kourinut ja saanut sormet hänen sisäänsä.

Seuraavana päivänä tuomittu oli viestissä pyytänyt anteeksi tapahtunutta. Uhri oli ollut shokissa ja yrittänyt olla kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Siihen voi hakea muutosta seuraavasta oikeusasteesta.

Tuolloin uutisoitiin, että 1990-luvulla syntynyt näyttelijä on esittänyt keskeistä roolia suomalaisessa lastenelokuvassa. Hän on opiskellut Teatterikorkeakoulussa Helsingissä ja asuu pääkaupunkiseudulla.

Näyttelijän käräjätuomiosta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja