19-vuotias opiskelija kärsii vaikeista iho-ongelmista – deittailu pelottaa aknen vuoksi

19-vuotiaalla Abigail Collinsilla on kystinen akne.

Brittiläinen Abigail Collins, 19, on kärsinyt aknesta 10-vuotiaasta lähtien. Silloin hänellä alkoi murrosikä.

Ihon kunto meni vuosi vuodelta huonompaan jamaan, ja vuonna 2014 hänellä todettiin vaikea kystinen akne.

– Viisi vuotta sitten se paheni toden teolla, ja ihoni oli surkeammassa kunnossa kunnossa kuin koskaan ennen. Uusia finnejä tuli joka päivä, ja niistä jäi pahoja arpia, Abigail kertoo Daily Mail -sivustolle.

Akne on ollut iso kolaus tytön itsetunnolle. Häntä on kiusattu, hän on saanut kuulla ilkeitä kommentteja ja nähnyt, miten ihmiset ovat tuijottaneet häntä. Hänen on ollut vaikea ystävystyä muiden kanssa, koska hänen itsetuntonsa on ollut niin pohjalukemissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Abigail on kokeillut monenlaisia lääkkeitä, mutta mistään ei ole oikein tuntunut olevan apua. Niinpä hän keskittyi peittämään kasvojensa ihon meikillä. Aamuiseen meikkaussessioon saattoi mennä pari tuntia.

Rohkaistui yliopistossa

Aiemmin koettujen vaikeuksien takia Abigailia ahdisti aloittaa yliopisto-opinnot. Aluksi kriminologian opiskelija jättikin luentoja väliin, koska häntä pelotti mennä ihmisten ilmoille.  

Ensimmäinen vuoden aikana Abigail huomasi, että kukaan ei oikeastaan välittänyt siitä, miltä hän näytti. Pikkuhiljaa hän rohkaistui menemään ihmisten ilmoille ilman pakkelikerrosta, ja nykyisin hän meikkaa tavallisina arkipäivinä enää harvoin.

Treffailu pelottaa edelleen

Deittailu tuntuu tosin edelleen vaikealta. Abigail pelkää, että hänen netissä tapaamansa miehet luulevat häntä huijariksi, kun näkevät hänet kasvotusten.

– En halua, että ihmiset luulevat, että en olisi rehellinen ulkonäköni suhteen.

Instagram-tili kohentanut itsetuntoa

Abigaililla on Instagram-tili, jossa hän kertoo elämästään aknen kanssa. Hän kokee, että somettaminen on auttanut häntä hyväksymään itsensä paremmin. Sieltä on saanut vertaistukea.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Toivon, että voisin näyttää muille, että akne ei määritä ketään ihmisenä eikä kukaan ole sen kanssa niin yksin kuin luulee. Aina löytyy ihmisiä, jotka kärsivät samasta vaivasta ja ymmärtävät, mitä käyt läpi ja ovat tukenasi.

Lue myös:

    Uusimmat