Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

19.9.2003 Omenainen keikauskakku

Omenainen keikauskakku
Omenainen keikauskakkuCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 19.09.2003 15:28

125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 - 2/3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 dl kylmää vettä

7-8 suurta hapahkoa omenaa
100 g sulatettua voita tai margariinia
1,5 dl hillosokeria tai sokeria
2 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai 1-2 tl kanelia

vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa

1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon käsin tai monitoimikoneella vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma.
2. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan seistä kylmässä hetken.
3. Leikkaa omenat viipaleiksi, kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
4. Leikkaa tasapohjaisen pyöreän vuoan ( halk. 24-26 cm ) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat.
5. Sekoita inkivääriraaste tai kaneli hillosokerin joukkoon.
6. Kaada vuoan pohjalle ohuena nauhana vähän rasvasulaa ja ripottele päälle hillosokeri-inkivääriraasteseosta.
7. Lado ensimmäinen omenakerros kauniisti vuoan pohjalle ( koska kumottaessa se näkyy pinnalla ) aloittaen vuoan reunoista keskustaa kohden. Kaada päälle puolet puolet omenaviipaleista, rasvasulasta ja ripottele päälle puolet hillosokeri-inkivääriraasteseoksesta. Tee vielä toinen samanlainen kerros omenaviipaleista, rasvasulasta ja hillosokeri-inkivääriraasteesta.
8. Kauli taikina vuoan kokoiseksi levyksi ja nosta omenaviipaleiden päälle. Pistele levy haarukalla.
9. Paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 35-40 minuuttia.
10. Anna tortun jäähtyä vuoassa noin puoli tuntia ja kumoa se suoraan tarjoiluastiaan.
11. Tarjoa tortun kanssa vaniljakastiketta, vaniljajäätelöä tai sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

Vinkki:

Kotimaisista punaisista omenista voit valmistaa syötävän koristeruusun. Leikkaa terävällä veitsellä omenasta kuori ohuesti. Kiedo kuoresta ruusu aloittaen tiiviimmin alussa ja löyhentäen loppua kohden. Pane valmis ruusu lautasella mikroaaltouuniin. Kypsennä mikron täydellä teholla 1,5 - 2 minuuttia.


Lisää aiheesta:

Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseenVaroitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 14:32
    Verkkohuijaukset

    Varoitus sähköyhtiöltä: Älä maksa tätä "laskua"!

  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 12:22
    Kirjastot

    Jos kävit kesällä Kumpulan maauimalassa, kirjastokorttisi saattaa nyt olla tässä pinossa: "Ihan uusi ilmiö"

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä