19.9.2002 Yrttikuha, höyrytetyt kasvikset ja puolukkarahka

600 g kuhafileitä
n.1,5 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
pippuria
4 rkl öljyä

yrttiseos:

4-5 rkl hienonnettua tilliä
2 rkl hienonnettua persilijaa
1 rkl hienonnettua sipulia
0,5 rkl tuoretta tai 0,5 tl kuivattua rakuunaa
1. Sekoita lautasella keskenkään sitruunamehu, suola, vähän valko- tai mustapippuria sekä öljy ja toisella lautasella yrtit ja sipuli.
2. Sipaise pinnoitetun pannun pohja öljyllä ja kuumenna pannu.
3. Kasta kuhafileet ensin sitruuna-öljyyn ja sen jälkeen yrttiseokseen ja nosta pannulle. Kypsennä keskilämmöllä muutama minuutti kummaltakin puolelta. Jos lämpö on liian ärhäkkä, yrtit palavat. Voit käyttää myös muita yrttejä esim. tuoretta rosmariinia tai timjamia. Jos haluat, voit kuumentaa lautaselle jääneen sitruuna-öljyseoksen ja kaataa sen kypsien kalafileiden päälle. Tarjoa kala höyrytettyjen perunoiden ja kasvisten, sitruunalohkon ja leivän kanssa.

Höyrytetyt kasvikset


6-8 perunaa
2-4 porkkanaa
0,5-1 kyssäkaali tai pätkä retikkaa
tilkka öljyä tai pöytämargariinia tai voita
ripaus suolaa tai yrttisuolaa
hienonnettua persiljaa

1. Keitä tai höyrytä kuoritut perunat kokonaisina tai lohkoina.
2. Kuori porkkanat ja kyssäkaali ja suikaloi tai viipaloi ne. Kypsennä kerroskattilassa tai mikrossa (pirskota mikrovuokaan vähän vettä ja peitä kuvulla).
3. Mausta kypsät kasvikset öljytilkalla tai voinokareella ja yrttisuolalla ja ripottele pinnalle persiljaa.

Puolukkarahka

1 prk maitorahkaa
3-4 dl puolukoita
0,5-1 dl sokeria tai hunajaa
1 dl kuohukermaa tai vatkautuvaa vaniljakastiketta
(vaniljasokeria)

1. Survo puolukat. Sekoita joukkoon rahka ja vaahdotettu kerma sekä sokeria tai hunajaa maun ja tarpeen (vaniljakastike on makeaa) mukaan. Tarjoa kylmänä.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat