Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

19.2.2002 Makkarakeitto

Julkaistu 20.02.2002 14:27

Tuhti keitto on mukava arkiruoka ja sopii hyvin urheilulomalaisillekin. Jos on aikaa, kuori ja paloittele kasvikset, jos kiire pukkaa päälle, suosi pakastevihanneksia. Keittoon saat tuhtiutta ja vähän erilaista makua lisäämällä joukkoon rikottuja ohrasuurimoita, riisiä tai pastaa. Jos perheeseen tai seurueeseen kuuluu kasvisruokailijoita, valmista keitto kasvisliemeen. Ota kypsästä keitosta osa eri kattilaan ja lisää joukkoon esim.kypsiä papuja tai kahvi(kik)herneitä. Lisää paahdetut makkarapalat loppukeittoon. Tarjoa keiton kanssa leipää. Marjapuurot maistuvat jäliruuaksi, väli- ja aamupalaksi. Keitä iso kattilallinen vatkattua puolukkapuuroa ja tarjoa sitä keiton jälkiruuaksi ja loput myöhemmin.

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 2

Makkarakeitto

1,2 l kasvislientä tai vettä
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1-2 sipulia
4 perunaa
600 g pakastevihanneksia
1 paprika
mustapippuria
500 g lenkkiä tai mausteista makkaraa
persiljaa

1. Kuumenna kasvisliemi ja lisää joukkoon silputtu sipuli, ohrasuurimot ja perunakuutiot. 2. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon pakastevihannekset (osa pakastevihanneksista säilyy kauniimman värisinä, jos lisäät ne vasta 5-10 minuuttia ennen keiton valmistumista). Lisää myös kuutioitu paprika. 3. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia eli kunnes suurimot ja kasvikset ovat kypsiä. 4. Leikkaa makkara viipaleiksi tai kuutioiksi ja paahda se pannulla. Lisää keiton joukkoon, mausta ja tarkista maku. Ripottele pinnalle väri-iloksi persiljaa.




- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittajaEikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpiNeljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummiaKohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeriViikkohoroskooppiMuistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja

  • 08:31
    Sairaudet ja taudit

    Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi