18.7. Täytetyt tonnikala-avokadot ja lämpimät ruispatongit

Täytetyt tonnikala-avokadot

  • 4 kypsää avokadoa
  • 2 prk tonnikalaa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 2 punasipulia
  • pari tippaa tabascoa
  • rakeista merisuolaa
  • mustapippurirouhetta

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Lohko hedelmäliha kulhoon lusikalla. Kuutioi sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nostele täyte tyhjiin avokadon kuoriin. Ripottele päälle mustapippurirouhetta ja suolaa.

Lämpimät ruispatongit

  • 1 ruispatonki
  • öljyä
  • suolaa
  • 1 pss pakasteherneitä
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-5 rkl öljyä

Leikkaa patonki neljään osaan ja halkaise palat. Voitele puolikkaat öljyllä ja suolalla. Paahda kuumassa 200 asteisessa uunissa 5-10 min. Sekoita öljy, herneet, basilika ja valkosipulinkynnet tehosekoittimessa tahnaksi ja nosta paahtuneiden leipien päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat