18.7. Herkkuja omenasta

Suklaaomenat

  • 2 omenaa
  • 25 g voita
  • 1 levy maitosuklaata
  • foliota

Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa hedelmät noin sentin paksuisiksi siivuiksi niin, että siemenkodan reikä jää keskelle. Sulata voita parilatasolla ja paista omenaviipaleet. Levitä paistetut viipaleet foliopalalle ja murra suklaata niiden päälle. Nosta folion reunat ylös ja siirrä grillille kunnes suklaa sulaa.

Liekitetyt omenat, leipäjuustoa ja lehtitaikinatankoja

  • 2 omenaa
  • 120 g leipäjuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 25 g voita
  • sokeria
  • kanelia
  • vaniljasokeria
  • 2 cl calvadosta
  • pakastettua lehtitaikinaa
  • öljyä

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa hedelmät ohuiksi lohkoiksi ja kuullota niitä voissa pannulla. Mausta sokerilla, kanelilla ja vaniljasokerilla ja kaada pannulle calvadosta. Sytytä kuuma alkoholi palamaan ja liekitä kunnes tuli sammuu itsestään.

Kaada pannulle kermaa ja kiehauta. Lisää sitten kuutioitu leipäjuusto omenoiden sekaan. Leikkaa sulaneesta lehtitaikinasta tankoja ja pyöräytä ne spiraaleiksi. Lämmitä parilatasolla hiukan öljyä ja paista tankoja välillä käännellen kunnes ne ovat rapeita ja kypsiä.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat