Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.4 Runsas lammassalaatti ja rosmariinikrutonkeja

Julkaistu 18.04.2006 01:00
  • 250 g paistettua lammasta
  • 5 keitettyä perunaa
  • 1ruukku tammenlehväsalaattia
  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • 1 punasipuli
  • 1pss vihreitä pakastepapuja
  • 1 rasia kirsikka tomaatteja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5dl rypsi tai oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 leipäviipaletta
  • 2 tl kuivattua tai tuoretta rosmariinia

Viipaloi perunat ja laita kulhoon. Leikkaa punasipuli ja valkosipuli ohuiksi

Viipaleiksi ja lisää perunoiden joukkoon. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja sekoita edellisiin oliivien ja neulapapujen kera. Sekoita ainekset keskenään ja mausta ne balsamiviinietikalla ja rypsiöljyllä. Revi salaatti käsin haarukkapaloiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa tarvittaessa salaatti-kuivurilla. Lisää salaatti kulhoon muiden ainesten joukkoon. Mausta koko salaatti suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa lampaasta veitsellä ohuita siivuta ja asettele ne kauniisti salaatin päälle. Kuumenna paistinpannu krutonkeja varten. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle tilkka öljyä

ja rosmariini. Lisää leipäkuutiot ja paista nopeasti kullanruskeiksi. Krutongit voi paahtaa myös uunissa. Ripottele leipäkuutiot lopuksi salaatin päälle ja tarjoile.

Resepti: Henri Alén

Lisää aiheesta:

Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikeinMigreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksillaNämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki"Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoaTutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjäAlko kokeili K18-energiajuomien myyntiä – näin siinä kävi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:09
    Kierrätys

    Mihin käytetty nenäliina heitetään? Kierrätä syysflunssan jätteet oikein

  • 18:53
    Migreeni

    Migreenikohtaus voi olla pitkäkestoisempi kuin monet uskovat – älä lääkitse suurilla särkylääkeannoksilla

  • 17:05
    Koirat

    Nämä koirarodut on kielletty monissa maissa – Suomi sallii kaikki

  • 17:02
    Ruoka

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 14:40
    Lääkkeet

    Tutkimus selvitti ADHD-lääkityksen hyötyjä