18.4 Runsas lammassalaatti ja rosmariinikrutonkeja

  • 250 g paistettua lammasta
  • 5 keitettyä perunaa
  • 1ruukku tammenlehväsalaattia
  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • 1 punasipuli
  • 1pss vihreitä pakastepapuja
  • 1 rasia kirsikka tomaatteja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 0,5dl rypsi tai oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 leipäviipaletta
  • 2 tl kuivattua tai tuoretta rosmariinia

Viipaloi perunat ja laita kulhoon. Leikkaa punasipuli ja valkosipuli ohuiksi

Viipaleiksi ja lisää perunoiden joukkoon. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja sekoita edellisiin oliivien ja neulapapujen kera. Sekoita ainekset keskenään ja mausta ne balsamiviinietikalla ja rypsiöljyllä. Revi salaatti käsin haarukkapaloiksi ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuivaa tarvittaessa salaatti-kuivurilla. Lisää salaatti kulhoon muiden ainesten joukkoon. Mausta koko salaatti suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa lampaasta veitsellä ohuita siivuta ja asettele ne kauniisti salaatin päälle. Kuumenna paistinpannu krutonkeja varten. Leikkaa leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi. Laita pannulle tilkka öljyä

ja rosmariini. Lisää leipäkuutiot ja paista nopeasti kullanruskeiksi. Krutongit voi paahtaa myös uunissa. Ripottele leipäkuutiot lopuksi salaatin päälle ja tarjoile.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat