Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

18.12. Joulun juustopöytä

MTV3
Julkaistu 18.12.2007 08:25(Päivitetty 18.12.2007 08:36)

Valkohomejuustoa, sinihomejuustoa, kovia juustoja, viikunapäärynähilloa ja hunajapähkinöitä

Hunajapähkinät

  • 4 dl erilaisia pähkinöitä kuten hassel-, saksan-, cashew- ja pistaasipähkinä
  • 3 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl valkoista balsamico-etikkaa

Paahda pähkinät uunissa tai pannulla niin, että ne hieman saavat kaunista väriä. Ota pois uunista ja laita metalli- tai posliiniastiaan. Kaada mukaan hunaja sekä etikka. Sekoita ja anna jäähtyä. Säilytä huoneen lämmössä. Tarjoile varsinkin kovien juustojen sekä sinihomejuustojen kera.

Viikuna-päärynähilloke

  • 5 dl kuivattuja viikunoita
  • 1 iso päärynä
  • 1 dl hillosokeria
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 3 dl punaviiniä
  • vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis

Kuori päärynä ja poista siitä siemenkota. Kuutioi se ja halkaise viikunat. Kaada päälle punaviini, etikka ja sen verran vettä, että ne juuri peittyvät. Lisää mukaan myös sokeri ja mausteet. Tuo hiljalleen kiehumispisteeseen ja hauduta noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja nauti juustojen kera.

Lisää aiheesta:

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseenNuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuivaAsiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee poisMustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • 14:56
    Lämmitys

    Nuohooja-Juhan nerokas niksi: Näin tarkistat, onko polttopuu tarpeeksi kuiva

  • 12:51
    Ihonhoito

    Asiantuntijat varoittavat kosmetiikan karkkituotteista: "Erityisen haitallisia nuorille"

  • 11:14
    Siivous

    Näin helposti puhdistat liesituulettimen – pinttynyt rasva sihisee pois