18.12. Joulun juustopöytä

Valkohomejuustoa, sinihomejuustoa, kovia juustoja, viikunapäärynähilloa ja hunajapähkinöitä

Hunajapähkinät

  • 4 dl erilaisia pähkinöitä kuten hassel-, saksan-, cashew- ja pistaasipähkinä
  • 3 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl valkoista balsamico-etikkaa

Paahda pähkinät uunissa tai pannulla niin, että ne hieman saavat kaunista väriä. Ota pois uunista ja laita metalli- tai posliiniastiaan. Kaada mukaan hunaja sekä etikka. Sekoita ja anna jäähtyä. Säilytä huoneen lämmössä. Tarjoile varsinkin kovien juustojen sekä sinihomejuustojen kera.

Viikuna-päärynähilloke

  • 5 dl kuivattuja viikunoita
  • 1 iso päärynä
  • 1 dl hillosokeria
  • 0,5 dl punaviinietikkaa
  • 3 dl punaviiniä
  • vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis

Kuori päärynä ja poista siitä siemenkota. Kuutioi se ja halkaise viikunat. Kaada päälle punaviini, etikka ja sen verran vettä, että ne juuri peittyvät. Lisää mukaan myös sokeri ja mausteet. Tuo hiljalleen kiehumispisteeseen ja hauduta noin 15-20 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä ja nauti juustojen kera.

Lue myös:

    Uusimmat