17-vuotiaan sähkötupakka räjähti kesken höyryttelyn Yhdysvalloissa – leukaluu ja hampaat menivät pirstaleiksi

Sähkötupakka räjähti bussissa istuvan miehen taskussa 0:25
Video: Sähkötupakka räjähti bussissa istuneen miehen taskussa. Videon välikohtaus ei liity uutisartikkelin tapaukseen.

Pienessä nevadalaisessa kylässä Yhdysvalloissa, asuva 17-vuotias poika matkusti vammojensa kanssa yli 400 kilometriä sairaalaan, jossa hänet kiidätettiin leikkaukseen, kertoo CNN.

Poika kertoi lääkäreille höyrytelleensä sähkötupakkaansa, kun se räjähti hänen naamalleen ilman varoitusta. Osa pojan hampaista katkesi ja hänen leukaluunsa murtui pahasti.

Poikaa hoitaneen lääkärin Katie Russellin mukaan poika toisteli sairaalassa, ettei hänellä ollut aavistustakaan, että sähkötupakka voisi räjähtää.

Kyseisen sähkötupakan mallista tai valmistajasta ei ole tietoa. 

Tuhansia räjähdyksiä ja tulipaloja – jo kaksi kuolonuhria

Vuonna 2018 julkaistun tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa oli yli 2000 sähkötupakasta aiheutunutta räjähdystä tai palovahinkoa vuosina 2015–2017. 

Nevadalainen 17-vuotias poika toipuu onnettomuudesta, mutta kaikki eivät ole olleet yhtä onnekkaita. 

Helmikuussa texasilainen 24-vuotias mies kuoli, kun sähkötupakka räjähti miehen suussa ja repi kaulavaltimon

Vuosi sitten floridalaismies löydettiin kuolleena palavasta huoneesta. Mies oli saanut sähkötupakan räjähdyksesta kuollettavia vammoja päähänsä, ja sähkötupakka oli sytyttänyt huoneen tuleen.

Suomessa sähkötupakan tiedetään räjähtäneen ainakin kerran, kun nuoren suomalaismiehen sähkötupakka räjähti hänen kasvoilleen aiheuttaen silmävammoja. Sähkötupakoiden tiedetään myös aiheuttaneen jonkin verran tulipaloja.

Lue myös:

    Uusimmat