Suomalaismiehen sähkötupakka räjähti rajusti kasvoille – näköennuste epäselvä

Nuori mies sai vakavia silmävammoja, kun kädessä ollut sähkötupakka räjähti hänen kasvoilleen.

Hyksin silmätautien klinikalla on ollut hoidettavana nuori mies, joka sai vakavia silmävammoja kädessä räjähtäneestä sähkötupakasta. 

Hyksin mukaan sähkötupakka oli räjähtänyt kasvojen lähellä, jonka seurauksena syntyi silmän sisäistä verenvuotoa, värikalvo repeytyi osittain, silmäkuopan seinämiin tuli murtumia sekä lisäksi voimakasta turvotusta silmäluomiin. Kulmakarvan lähellä sijainneesta haavasta poistettiin metallin kappaleita.

Leikkauksessa varmistui, ettei silmä ollut puhjennut. Vammat vaativat kuitenkin lähiviikkoina lisää toimenpiteitä, eikä potilaan näköennustetta voida vielä antaa. Muina vammoina potilas sai lieviä palovammoja käteensä.

Sähkötupakan räjähtäminen on harvinaista, eikä nyt räjähtäneen sähkötupakan merkki ole tiedossa. Sähkötupakoiden yleistyessä vammoja on todennäköisesti odotettavissa enemmän. 

Tapaus on ensimmäinen Hyksissä, mutta Yhdysvalloissa on raportoitu yli 25 räjähdystä. Yhdysvaltalaisten viranomaisten mukaan sähkötupakan rakenne tekee siitä erityisen räjähdysvaarallisen, jos laitteen akku menee epäkuntoon.

Myös Saksassa sähkötupakka on aiheuttanut vammoja. Tiistaina uutisoitiin saksalaismiehestä, jonka sähkötupakka oli räjähtänyt hänen kasvoilleen irrottaen useita hampaita sekä aiheuttaen vakavia kasvovammoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja