17.12. Joulukakkukilpailun voittajat

Sinihomejuustolla maustettu piparikakku

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 100 g piparkakkuja
  • 75 g sinihomejuustoa

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen kunnolla vatkaten. Lisää vaahtoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää varovasti sekoittaen sekaan veitsellä pilkotut piparkakut palat sekä murustettu sinihomejuusto. Kaada taikina silikonivuokaan tai voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteen lämmössä noin tunti. Erinomainen vaalean glögin kanssa, joka on maustettu mintulla. Lasin pohjalle laitetaan paahdettuja mantelilastuja ja hillottuja appelsiinia.

Resepti: Julkunen Leena, Suomusjärvi

Mehevä suklaakirsikkakakku

  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 50 g taloussuklaata karkeana raasteena
  • 12 kpl punaisia säilykekirsikoita
  • 0,5 dl keltaisia rusinoita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ohrakasta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl mantelilikööriä
  • Kuorrutus:
  • 1 dl tomusokeria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g taloussuklaata
  • 2 rkl kermaa
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 0,5-1 tl kanelia
  • Koristeeksi:
  • pähkinärouhetta
  • punaisia säilykekirsikoita leikattuna puolikkaiksi

Vaahdota voi ja sokeri hyvin. Lisää munat vaahdon joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita suklaaraaste, rusinat ja paloitellut kirsikat pieneen määrään vehnäjauhoja. Lisää kuivat aineet munavaahtoon sekä jauhotetut kirsikat, rusinat ja suklaa. Mausta taikina manteliliköörillä.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin yksi tunti. Anna kakun jäähtyä.

Tee kuorrutus. Sekoita sokeri ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Sulata suklaa. Sekoita suklaan joukkoon kerma ja appelsiinimehu. Yhdistä suklaa-kermaseos juustotahnaan. Mausta seos kanelilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä hieman ennen kuin kaadat sen kakun pinnalle. Ripottele kuorrutuksen pinnalle koristeeksi pähkinärouhetta ja kirsikoita.

Resepti: Jakonen Johanna, Vantaa

Lue myös:

    Uusimmat