17.10. Broileripaistos ja munakoiso-riisiä

Broileripaistos

  • 8 kpl broilerin koipireisipaloja
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 sipulia
  • 3 kuivattua pikkuchiliä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g tomaattimurskaa

Paista broilerin koipireisille väri pintaan voin ja öljyn seoksessa kuumassa padassa. Nosta ne sivuun odottamaan. Laita samaan pataan hienonnettu valkosipuli ja siivutettu sipuli ja mausteeet. Kuullota hetki ja lisää tomaattimurska. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää broilerinkoivet joukkoon ja nosta pata uuniin 170 asteeseen noin 40 minuutiksi. Tarjoile munakoisoriisin ja kylmän jogurttikastikkeen kanssa.

Munakoiso-riisi

  • 1 munakoiso
  • ruokaöljyä munakoison ja mausteiden paistamiseen
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 1 sipuli
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • 2 tl kanelia
  • 2 rkl kuivattua minttua
  • 4 tomaattia kuutioituna pieneksi
  • 3 dl punaista riisiä tai täysjyväriisiä
  • 1 l kanalientä

Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi. Käytä paistamiseen vokkipannua tai korkeareunaista kasaria. Paista kuutiot kauniin värisiksi. Nosta munakoisot pois pannulta. Pyyhi pannu kuivaksi talouspaperilla ja nosta pannulle pinjansiemenet. Paahda niitä hetki ja lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Kuumenna mausteita hetki pannulla ja lisää tomaattikuutiot, paistetut munakoisot, riisi ja kanaliemi. Anna kiehua kunnes riisi on kypsää eli noin 50 minuuttia. Tarjoile kanan ja jogurtin kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat