17.1. Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto

  • 6-8 isoa sipulia
  • 100 g voita
  • 3 dl lihalientä
  • 5 dl valkoviiniä
  • 5-8 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria myllystä
  • timjamia
  • rosmariinia
  • merisuolaa

Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne kattilassa kullankeltaisiksi parikymmentä minuuttia. Lisää lihaliemi, valkoviini ja mausteet. Voit käyttää tuoreita tai kuivattuja yrttejä. Keitä 20-30 minuuttia.Tarkista maku. Annostele keitto uunin kuumuutta kestäville lautasille ja nosta jokaisen keiton päälle juustoleipä (katso resepti alta) ja gratinoi hetken aikaa grillivastuksen alla uunissa niin että juusto sulaa.

Juustoleivät

  • 4 viipaletta rapeaa maalaisleipää
  • valkosipulinkynsiä
  • 200 g juustoraastetta esim. gruyère-juustoa

Pariloi leipäviipaleet parilalla. Hiero leivän pintaan valkosipulia ja ripottele päälle juustoraastetta. Nosta leipäviipaleet keiton päälle ja gratinoi hetken aikaa grillivastuksen alla uunissa niin että juusto sulaa.

Reseptit: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat