17.1 Nopea lohilaatikko ja mango-passionrahka

Nopea lohilaatikko

  • 500 g perunasipulisekoitusta
  • 300 g kirjolohifileetä
  • nippu tilliä (tai 1 rkl kuivattua)
  • 2,5 dl kermaa
  • 2 tl suolaa
  • valkopippuria

Leikkaa kirjolohifilee suikaleiksi. Sekoita kulhossa perunasipulisekoitus, kirjolohisuikaleet ja hienonnettu tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita seos voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle kerma. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Sekoita ruokaa kerran kypsentämisen puolivälissä.

Mango-passionrahka

  • 1 prk maitorahkaa
  • 1 prk vaahtoutuva vaniljakastiketta
  • 1 prk mangososetta
  • 2 tuoretta passionhedelmää
  • 2 rkl sokeria

Sekoita rahka, mangosose, passionhedelmän hedelmäliha sekä sokeri keskenään. Vaahdota vaniljakastike ja nostele varovasti joukkoon. Tarjoile kylmänä.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat