16.4.2004 Porsaannoisetit, omenakastike ja pinaattipaistos (4 annosta)

Porsaannoisetit

Porsaannoisetit

  • 600 g porsaan sisäfileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä

Leikkaa filee noiseteiksi (n 1 cm paksuisiksi viipaleiksi). Mausta noisetit suolalla ja valkopippurilla, paista oliiviöljyssä hitaasti miedolla lämmöllä.

Omenakastike

  • 1 Granny smith- omena
  • 1/2 l lihalientä
  • 2 salottisipulia
  • nokare voita
  • 2 rkl hunajaomenaetikkaa
  • 1 dl omenamehua
  • 2 rkl konjakkia tai calvadosta
  • valkopippuria

Kuori ja kuutioi omena ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa. Lisää etikka ja omenakuutiot, lihaliemi sekä mausteet. Hauduta omena ja sipuli lihaliemessä pehmeäksi. Lisää omenamehu ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää konjakki ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi.

Pinaattipaistos

  • 250 g pinaattia
  • 1 rasia kirsikkatomaattia
  • 2 salottisipulia
  • 1/2 raastettu sitruunan kuori
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suola
  • valkopippuria
  • kuivattua chilipalkoa

Kuullota hienonnettua salottisipulia oliiviöljyssä hetki. Lisää halkaistut tomaatit ja pinaatti. Lisää raastettu sitruunankuori ja mausteet. Kuumenna ja tarjoile heti

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat