16.11. Hirvenpaisti

  • 1,5 kg hirvenpaisti
  • 2 l vettä
  • 1 tuore rosmariinin oksa
  • 4 tuoretta timjamin oksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 2 rkl sokeria
  • 4 jauhoista perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 selleri
  • 2 sipulia
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Paistin pitää olla huoneen lämpöinen, ei jääkaappi kylmä. Poista paistin pinnasta kalvot ja sido puuvillalangalla tiukaksi paketiksi. Mausta pinta pippurilla ja suolalla. Ruskista paisti joka puolelta kauniin ruskeaksi paistinpannulla vähässä voissa. Kuori ja paloittele juurekset 2 cm kuutioiksi ja leikkaa sipulit neljään osaan. Laita kaikki juurekset ja mausteet padan pohjalle. Kaada vesi päälle. Kääri paisti foliopaperiin ja työnnä paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 140 asteisessa uunissa, kunnes paisti sisälämpötila näyttää 54 astetta. Anna paistin vetäytyä 30 minuuttia ennen viipalointia. Siivilöi juurekset liemestä ja poista katajanmarjat, laakerinlehdet ja yrttioksat pois. Lisää juurekset ja nokare voita tehosekoittimeen ja anna pyöriä samettisen tasaiseksi. Tarkista maku. Keitä lientä kattilassa, kunnes puolet kiehunut kokoon. Lisää halutessasi nokare voita, mausta timjamilla, mustapippurilla ja tarkasta suola.

Reseptit: Antti Vahtera ja Isä Mitro

Lue myös:

    Uusimmat