16.1.2004 Kukkoa viinissä, uunijuureksia ja vanhanajan salaattia (4 annosta)

Kukkoa viinissä

4 broilerin koipireittä
20 kpl pikkusipuleita
1 rasia herkkusieniä
0,5 l kanalientä
0,5 l punaviiniä
suolaa ja valkopippuria
1 rkl maizena
100 g voita
4 oksaa tuoretta timjamia
Paloittele broileri ja ruskista palat kevyesti voissa kattilassa tai kasarissa. Kaada kanaliemi ja punaviini broilerien päälle. Lisää suolaa ja valkopippuria. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Leikkaa herkkusienet puoliksi tai neljään osaan ja kuori sipulit. Ruskista herkkusienet ja sipulit pannulla ja lisää ne kattilaan hautumaan. Hauduta vielä noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta se kevyesti maizenalla. Kaada kastike takaisin kattilaan broilerin ja vihannesten päälle.

Uunijuurekset



1 pieni selleri
1 palsternakka
2 kiinteä maltoista perunaa esim. asterix
2 porkkanaa
2 rosmariininoksaa
1 kokonainen valkosipuli
mustapippuria
oliiviöljyä
suolaa

Pese juurekset huolellisesti, leikkaa lohkoiksi. Pyörittele oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita uunipellille, leikkaa valkosipuli halki ja laita myös uunipellille, lisää päälle rosmariinin lehtiä. Paahda uunissa 185 C noin 30 minuuttia.

Vanhanajan salaatti

1 salaatin kerä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
0,5 dl kevyesti vatkattua kermaa
1 tl väkiviinaetikkaa
suolaa ja valkopippuria
sokeria

Revi salaatti kulhoon ja lisää väliin murskattua kananmunaa ja etikalla, suolalla, pippurilla sekä sokerilla maustettua kermavaahtoa.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat