15-vuotiaan tytön taposta ja raiskauksesta epäilty poliiseille: "Olisi pitänyt viiltää teidän kurkut auki"

MTV paikalla: Valkeakosken teinisurmasta epäilty 18-vuotias vangittiin 3:58
MTV paikalla: Valkeakosken teinisurmasta epäilty 18-vuotias vangittiin

Epäilty oli aiemmin kirjoittanut nettifoorumille fantasioistaan kuristaa nainen kuoliaaksi. Kolme vuotta sitten hän puhui poliiseille heidän kurkkujensa leikkaamisesta. 

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona Valkeakosken henkirikoksesta epäillyn 18-vuotiaan miehen. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä 15-vuotiaan tytön taposta ja törkeästä lapsenraiskauksesta.

Mustiin pukeutunut mies peitteli kasvojaan kuvaajilta paidalla vangitsemiskäsittelyn aluksi. Hänen epäillään surmanneen 15-vuotiaan tytön Valkeakoskella viikonloppuna. Tyttö löytyi kuolleena metsästä.

Poliisin mukaan mies ei ole ottanut kantaa rikosepäilyihinsä.

– Hän on ilmoittanut, ettei ota asiaan esitutkinnan tässä vaiheessa kantaa, rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi toimittajille Tampereen oikeustalolla.

Kinnunen oli tutkinnasta hyvin niukkasanainen eikä kommentoinut esimerkiksi sitä, onko poliisilla käsitystä teon mahdollisesta motiivista. Hänen mukaansa poliisilla ei toistaiseksi ole näyttöä siitä, että mies ja tyttö olisivat tunteneet toisensa.

Toimittajien kysyessä teon mahdollisesta suunnitelmallisuudesta Kinnunen otti esiin, että henkirikoksen rikosnimike, tappo, voi vielä muuttua.

– Se voi aina esitutkinnan aikana muuttua ja vielä syyttäjän pöydälläkin, Kinnunen sanoi.

Ilta-Sanomat ja Iltalehti kertoivat tiistaina, että epäilty oli kirjoittanut maaliskuussa Ylilauta-nettifoorumille fantasioistaan kuristaa nainen kuoliaaksi.

Ilta-Sanomien mukaan mies oli myöntänyt poliisikuulustelussa kirjoittaneensa tekstin humalassa ja katuneensa sen kirjoittamista.

Poliisi tutki tapausta, mutta totesi, ettei tapauksessa ollut syytä epäillä rikosta, lehdet kertoivat.

Tuomittu naisen ryöstöstä yöaikaan

Epäilty on tuomittu kaksi kertaa aiemmin erilaisista rikoksista. Toisesta tuomiosta hän on edelleen koeajalla.

Tämä tuomio koski muun muassa yöaikaan tapahtunutta ryöstöä Valkeakoskella. Turun hovioikeuden tuomion mukaan epäilty ryösti naisen yhdessä kahden 14-vuotiaan kanssa lokakuussa 2021.

Jalan liikkeellä ollut uhri oli huomannut, että hänen takanaan kävelee kolme ihmistä. Hän oli pysähtynyt päästääkseen heidät ohitseen, jolloin toinen 14-vuotiaista oli uhannut uhria puukolla ja vaatinut tältä rahaa. Saatuaan saaliikseen 20 euroa kolmikko juoksi pakoon.

Tekoaikaan 16-vuotias epäilty kiisti oikeudessa syytteen ja sanoi, ettei ollut osallinen ryöstöön. Hovioikeus tuomitsi hänet nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä ja muista rikoksista vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä valvontaan.

Turun hovioikeuden viime syksynä antama tuomio ei ole lainvoimainen. Epäilty on hakenut siihen valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Puhui poliisien kurkkujen viiltämisestä

Toinen tuomio tuli muun muassa niskoittelusta poliisia vastaan sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Näihin rikoksiin epäilty syyllistyi Hämeenlinnassa kesällä 2021.

Epäilty oli murtautunut kerhotilaan ja vienyt sieltä alkoholijuomia ja käteistä rahaa. Poliisipartio otti hänet kiinni, jolloin hän kieltäytyi kertomasta nimeään. Hänen hallustaan löytyi myös puukko.

Poliisilaitoksella epäilty oli potkaissut roskiksen nurin sekä sanonut poliiseille, että "olisi pitänyt viiltää teidän kurkut auki". Turun hovioikeus tuomitsi hänet viime kesänä sakkorangaistukseen. Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat