Mainos

15 nostalgista faktaa, jotka jokainen muistaa koulun discoista

Mopopiiri, mokkapaloja ja tietenkin nolot valvojat! Mitä sinä muistat peruskoulun discoista? Listasimme suosikkimuistojamme, joihin 1980-1990-luvun lapset voivat samaistua!

 1. Ala-asteella kukin luokka sai järjestää vuorollaan discon. Ai, sitä suunnittelun huumaa!
 2. Luokalla oli yksi poika, joka osasi piirtää. Hän sai suunnitteluvastuun julisteista, joita kiinnitettiin koulun käytäville teippiä apuna käyttäen.
 3. Discoihin pukeuduttiin yleensä farkkuihin ja toppiin, tai joskus napapaitaan.
 4. Sisäänpääsy maksoi muutaman markan.
 5. Discon puitteet eivät olleet hulppeat: sitä juhlittiin koulun liikuntasalissa, josta oli vain sammutettu valot, tai nuorisotalolla eli nuokkarilla.
 6. Kiskassa oppilaat myivät mokkapaloja, popcorn-pussukoita, suklaapatukoita, irtokarkkeja ja juotavaa. Lisäksi myytiin arpoja, joita varten tuotiin pieniä voittoja kotoa – tai kinuttiin voittolahjoituksia paikallisista liikkeistä.
  COLOURBOX576387
 7. Onnekkaimpien discoissa oli ohjelmaa, kuten taustalaululla varustettuja tanssi- ja lauluesityksiä tai vanhempien luokkalaisten pitämiä "kauhukierroksia", joissa koulun luokkiin oli tehty pelottavia sisustuksia.
 8. Pahin, mutta samalla odotettu ohjelmanumero  oli mopopiiri, jossa koulun oppilaat muodostivat kaksi sisäkkäistä ympyrää ja kulkivat vastakkaisiin suuntiin musiikin tahtiin. Kun musiikki loppui, täytyi halata kohdalle pysähtynyttä oppilasta – ja toivoa, että se sattuisi olemaan oma ihastus!
 9. Suurin osa oppilaista hengasi pienissä ryhmissä liikuntasalin nurkissa. Eihän sitä nyt kehdannut jutella kelle tahansa!
 10. Discoissa vain harva oikeasti tanssi. Suurin osa ajasta meni odotteluun: tulisiko luokan söpöin hakemaan, vai ei?
 11. Noloja tilanteita aiheuttivat valvojina toimivat vanhemmat, jotka seisoskelivat salin reunalla ja vahtivat (pääasiassa omien) lasten tekemisiä.
 12. Monella oli myös disessä mukana oma nuudelipussi, ja nuudeleita syötiin coolisti kuivana sipsien tapaan.
 13. Ai niin, discosta sai käyttää siistejä ilmaisuja. Kuten "dise".
 14. Soittimessa raikasi jokoProdigy, BackstreetBoys tai Mr. President. Kerran nurkassa soitti koulun oma bändi, jossa oli kolme jäsentä. 
 15. Illan kohokohta olivat tietysti hitaat biisit ja varsinkin illan "viimeinen hidas", josta muistutettiin kuulutuksella! Sitten vain odottamaan, tuleeko joku söpö poika tai tyttö hakemaan... 

Kerro omia muistojasi!


***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.