15.8. Kalapullat, tilliperunapaistosta ja sinappikastiketta

Kalapullat:

  • 500 g jauhettua kalaa
  • 2 valkuaista
  • 4 dl kermaa
  • 1tl suolaa
  • valkopippuria
  • cayannepippuria

Pidä yleiskoneen leikkurin osat jääkaapissa ennen murekkeen tekoa. Käytä myös jääkaappikylmiä raaka-aineita. Leikkaa kala paloiksi ja laita palat teholeikkuriin. Laita kone käyntiin ja anna pyöriä 10-20 sekuntia. Lisää valkuaiset, suola ja kerma ohuena nauhana koneen koko ajan pyöriessä. Lisää muut mausteet ja pyöritä vielä hetki. Laita tasainen mureke massa jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna kattilallinen vettä lähes kiehuvaksi ja mausta se suolalla ja muutamalla tillin oksalla. Pyöritä murekemassasta lusikoiden avulla tai käsin pullia (käytä vehnäjauhoja apuna ettei massa tartu käsiin) ja hauduta ne kypsiksi miedosti poreilevassa vedessä.

Tilli-perunapaistos:

  • 400 g pieniä pestyjä perunoita
  • nippu tilliä
  • 1 sipuli
  • 1 dl tuoreita herneitä
  • nokare voita
  • suolaa ja pippuria

Keitä perunat kypsiksi ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli sekä hienonna tilli. Paista perunat, sipulit ja herneet voissa miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi tilli, suola ja hieman pippuria.

Kylmä sinappikastike

  • 1 purkki smetanaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 tl ryytisinappia
  • 1 limen mehu
  • hieman suolaa
  • mustapippuria

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile kalapullien kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat