Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

15.8. Kalapullat, tilliperunapaistosta ja sinappikastiketta

Julkaistu 15.08.2005 00:00(Päivitetty 15.08.2005 12:09)

Kalapullat:

kalapullia, tilliperunapaistosta

kalapullia, tilliperunapaistostaRuokala
  • 500 g jauhettua kalaa
  • 2 valkuaista
  • 4 dl kermaa
  • 1tl suolaa
  • valkopippuria
  • cayannepippuria

Pidä yleiskoneen leikkurin osat jääkaapissa ennen murekkeen tekoa. Käytä myös jääkaappikylmiä raaka-aineita. Leikkaa kala paloiksi ja laita palat teholeikkuriin. Laita kone käyntiin ja anna pyöriä 10-20 sekuntia. Lisää valkuaiset, suola ja kerma ohuena nauhana koneen koko ajan pyöriessä. Lisää muut mausteet ja pyöritä vielä hetki. Laita tasainen mureke massa jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna kattilallinen vettä lähes kiehuvaksi ja mausta se suolalla ja muutamalla tillin oksalla. Pyöritä murekemassasta lusikoiden avulla tai käsin pullia (käytä vehnäjauhoja apuna ettei massa tartu käsiin) ja hauduta ne kypsiksi miedosti poreilevassa vedessä.

Tilli-perunapaistos:

  • 400 g pieniä pestyjä perunoita
  • nippu tilliä
  • 1 sipuli
  • 1 dl tuoreita herneitä
  • nokare voita
  • suolaa ja pippuria

Keitä perunat kypsiksi ja leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli sekä hienonna tilli. Paista perunat, sipulit ja herneet voissa miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi tilli, suola ja hieman pippuria.

Kylmä sinappikastike

  • 1 purkki smetanaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 tl ryytisinappia
  • 1 limen mehu
  • hieman suolaa
  • mustapippuria

Sekoita ainekset hyvin keskenään ja tarjoile kalapullien kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaaMozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erotSyötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstäLöytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:11
    Testit

    Oletko henkisesti ruotsalainen? Leikkimielinen testi paljastaa

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • 06:38
    Sydänterveys

    Syötkö melatoniinia? Huolestuttava havainto pitkäaikaiskäytöstä

  • Eilen18:55
    Videopelit

    Löytyykö sinulta tällainen ohjekirja tai pahvikotelo? Voi olla satasien arvoinen: "Älkää hävittäkö"

  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!