15.11. Salamimuffinikakku ja piparijäädyke

Salamimuffinikakku

Taikina riittää noin 2,4 l vuokaan

  • 4 dl perunamuusia (esim. edellisen päivän)
  • 4 kananmunaa
  • 100 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl leseseosta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl kuivattua sipulia
  • 1 dl mustia kalamataoliiveja paloiteltuna
  • n. 200 g salamia palana myös chorizo käy hyvin
  • 2 rkl valmista pestoa
  • Levite:
  • 150 g fetajuustoa murustettua
  • 3 rkl smetanaa
  • 0,5 dl ruohosipulia
  • mustapippurirouhetta
  • suolaa maun mukaan

Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin kananmunat ja jäähtynyt voisula. Sekoita keskenään jauhot, leseet, leivinjauhe, suola sekä kuivattu sipuli, kuutioitu salami ja hienonnetut oliivit. Sekoita jauhoseos perunamuusiin ja mausta seos valmiilla pestolla. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna kakun jäähtyä ja tarjoile kakkuviipaleet fetalevitteen kanssa. Voit laittaa tarjolle myös erilaisia juustoja tai leikkeleitä.

Piparijäädyke

Jäädykkeestä tulee noin 2,4 l

  • 3 dl siirappia
  • 3 rkl piparkakkumausteseosta
  • 3 munaa
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 7,5 dl kermaa

Kiehauta siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos. Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt maustesiirappi. Vaahdota kerma ja lisää vaahto munaseokseen. Kaada massa vuokaan ja pakasta. Ota jäädyke noin 20 min ennen tarjoilua huoneenlämpöön.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat